Remediu natural pentru constipaţie la copii

De câte ori ai suferit în tăcere alături de cel mic, verificând scutecul sau oliţa din două în două minute, în speranţa că vei găsi ceva solid acolo? Ştim, toate trecem prin asta. Constipaţia este din ce în ce mai frecventă în cazul copiilor, consecinţă a unei alimentaţii dezechilibrate, de cele mai multe ori.

Vestea bună este că există o soluţie pe cât de eficientă, pe atât de… sănătoasă şi gustoasă. Află care este cel mai bun remediu natural pentru constipaţie la copii.

 

Mulţi părinţi intră în panică şi cred că micuţul lor suferă de contipaţie dacă nu are scaun zilnic. Greşit! Tranzitul intenstinal diferă de la organism la organism, de la copil la copil – unii copii pot avea scaun de trei ori pe zi, în timp ce alţii, de trei ori pe săptămână.

Specialiştii consideră că cel mic suferă de constipaţie dacă elimină rar şi dificil, cu dureri, scaune de consistenţă crescută, pe o durată ce depăşeşte 2-3 săptămâni, cu consecinţe locale (săngerări, fisuri etc.), dar şi generale (indispoziţie, iritabilitate, dureri de burtă etc.).

Dacă este şi cazul copilului tău, atunci trebuie să te adresezi urgent unui specialist, care, în urma investigaţiilor, va stabili ce tratament trebuie urmat.

De cele mai multe ori, însă, nu e vorba de o constipaţie care are la bază o problemă gravă, ci de o îngreunare a tranzitului intestinal care apare în urma unei alimentaţii sărace în fructe şi legume şi a unui aport redus de lichide.

 

Prunele – remediu natural pentru constipaţie la copii

pruneDacă cel mic are probleme cu constipaţia, încearcă să îi oferi prune. În multe cazuri, aceste fructe extrem de gustoase şi sănătoase reprezintă şi cel mai eficient remediu natural pentru constipaţie la copii.

I le poţi oferi celui mic:

  • crude, bucăţele sau în piureul de fructe, la micul dejun. Le poţi combina cu pere, excelente şi ele în reglarea tranzitului intestinal;
  • sub formă de compot, fără zahăr;
  • rehidratate (seara pui într-un castron cu apă o mână de prune uscate, iar dimineaţa le poţi consuma împreună cu cel mic).

În cazul copiilor noştri, acest remediu nu dă niciodată greş. Sperăm să îi ajute şi pe micuţii voştri!

 

 

Foto 1: shutterstock.com

Foto 2: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau