Galuste cu prune

Ingrediente:

1 kg cartofi
250 g faina
2 oua
sare
200 g pesmet
500 g prune
125 g zahar
unt
vanilie; scortisoara,
coaja rasa de la o lamaie

Preparare:

Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec prin masina de tocat, li se adauga faina, sare, oua, coaja de lamaie, vanilie, apoi se framanta bine. Din aceasta compozitie se intinde o foaie mai groasa. Prunele se spala; li se scot samburii si in locul acestora se pune putin zahar.

Foaia se taia in patrate; in fiecare din ele se pune cate o pruna, care apoi, se inveleste in foaia de aluat. Galustele se fierb circa 10 minute in apa clocotita. Pesmetul se rumeneste intr-o cratita cu unt sau ulei fierbinte. Galustele fierte se trec prin pesmet, apoi se aseaza intr-o tava si se pudreaza cu scortisoara. Tava se introduce in cuptor, unde se lasa circa 10 minute.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi