Ela Crăciun (41 de ani) are o rețetă deosebită de desert cu care își impresionează familia ori de câte ori o prepară. Celebra vloggeriță și expertă în parenting este mama a trei copii: Alex, în vârstă de 16 ani, Alesia, în vârstă de 10 ani și Nicholas, în vârstă de 3 ani. Când vine vorba
O rețetă cu totul inedită pentru copii, dar nu numai, face furori în mediul online. O mămică a împărtășit pe rețelele de socializare rețeta clătitelor spaghetti, un preparat ingenios ce poate fi pregătit de oricine, din ingrediente simple. Aluatul preparatului nu diferă cu nimic față de cel al clătitelor clasice. Singura diferență este forma dată
Brioșele sunt un desert minunat când trebuie să pregătești ceva rapid și delicios pentru cei mici. Una dintre variantele sănătoase ale acestui desert, propus chiar de specilista în nutriție și fitness Carmen Brumă, este rețeta de brioșe cu cremă brânză. Aceste brioșe pot fi și o ideea foarte bună de gustare pentru școală. Citește și:
Nu există copil care să nu fie atras de alimente care arată spectaculos, iar deserturile multicolore sunt perfecte pentru aniversări și zile speciale. Printre acestea se numără și mini clătitele curcubeu, pancakes în diverse culori, ce pot fi preparate simplu și rapid. Ela Crăciun a prezentat rețeta printr-o postare video pe blogul ei. „Alături de
Prajitura Alba ca Zapada este una din preferatele mele pentru ca gustul ei imi aminteste de copilarie. Este un desert usor de facut si pe gustul tuturor. Ingrediente pentru prajitura Alba ca Zapada: Pentru foi: 9 linguri ulei 9 linguri zahar 3 oua 4 linguri lapte 1 lingurita amoniac faina cat cuprinde Pentru crema: 1
Nu conțin vreun strop de grăsime , sunt în schimb bogate în proteine, fibre, vitamine (în special din grupul B) și minerale esențiale. O mână de ciuperci îți asigură necesarul de potasiu, fier și seleniu pentru întreaga zi. Le poți consuma crude, în salate sau preparate la cuptor – sunt absolut delicioase. Uite o rețetă
Orezul prefiert se găteşte rapid de aceea e ideal pentru o cină rapidă şi gustoasă: orez cu creveți 4 porţii • gata în 20 minute • 375 calorii per porţie • 2 g grăsimi Ingrediente ■ 2 linguri ulei de floarea soarelui ■ 3 eşalote, tăiate felii ■ 260 g amestec de legume pentru prăjit
O bunătate, pur și simplu! Trebuie să încerci și tu rețeta petru această ruladă cu cremă de lapte și lămâie, numai bună de pus pe masă la ocazii festive (și nu numai). 10 portii Timp de preparare: 20 min., plus timp de racire 387 calorii, 26 g grasimi per portie Ingrediente: PENTRU RULADA: unt, pentru
Noi i-am spus Prăjitura veseliei, dar tu o poți boteza cum vrei. Oricum s-ar numi, va fi tot delicioasă. Încearcă și tu rețeta! Ingrediente pentru 25 de prajiturele: 175 g unt 175 g zahar tos 3 oua de casa 175 g faina cu praf de copt 1/2 lingurita praf de copt 1 lingurita esenta de
Ingrediente Pentru blat: • 125 g făină • 50 g zahăr • 1 gălbenuș • 75 g unt • 1 praf de copt • 1 praf de sare Pentru cremă: • 1/2 kg smântână • 1 cutie compot de ananas • 300 g zahăr • coajă rasă de portocală și lămâie • 2 pliculețe zahăr
Ingrediente: Pentru blat: 7 oua 150g zahar 8 linguri faina 1 praf de copt vanilie 1 pliculet zahar vanilat. Pentru crema: 300g mure (sau orice fructe de padure aveti)+100g zahar 500g frisca lichida 2 pliculete gelatina. sirop: 100g zahar 100 ml apa esenta rom. Pentru ornat: 2 pliculete jeleu mure Preparare: Pentru
Ingrediente: 3 oua 1 ceasca (pahar de 150 de ml) zahar 75 ml ulei (jumatate din aceeasi ceasca) 1- 1/2 ceasca de faina + 1– 2 linguri de faina in plus 1 lingurita de praf de copt Optional: bucatele de ciocolata, stafide, nuca si pentru ornat frisca Preparare: Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat
Ingrediente: 20 de capsuni 200 grame ciocolata de menaj 1 lingura de ulei Preparare: Spalati si stergeti bine fructele. Topiti ciocolata in bain marie. Incorporati uleiul in ciocolata. Lasati sa se raceasca ciocolata si cand incepe sa se intareasca, inmuiati capsunele pe jumatate in ciocolata, tinandu-le de codita. Capsunele in ciocolata se aranjeaza cu
Ingrediente: 250 gr unt 250 gr zahar 250 gr nuca 200 gr faina 1 plic praf de copt 6 oua (doar albusurile) Crema de unt 200 gr unt 200 gr zahar pudra 1 lingura rasa cafea instant (dizolvata intr-o lingura de rom) 1 lingura cacao 200 gr nuca Preparare: Se freaca
Ingrediente: Blat: 4 oua 4 linguri zahar 4 linguri faina 1 lingurita praf de copt esenta de vanilie Spuma de capsuni: 150-200 g capsuni 100 ml frisca lichida 2 lingurite gelatina 3-4 linguri suc de portocale 4-5 linguri zahar Preparare: Pentru blat se bat spuma albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta
Ingrediente: 400 g zahar 200 g unt (margarina) 200 g nuca taiata bucati 5 oua Foi de napolitane Preparare: Pui 200 g zahar la topit. Zaharul ramas il bati cu ouale pana se omogenizeaza. Torni putin cate putin cimpozitia peste zaharul topit, amestecand continuu. Adaugi untul, pui nuca si amesteci pana se dezlipeste de
Ingrediente: O telina de marime medie 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml lapte fiert 100 g smantana Sare Preparare: Telina se curata de coaja, se spala, apoi se taie felii subtiri, care se fierb in apa clocotita. Cand feliile de telina s-au inmuiat, se trec prin sita. Intr-o cratita se pune piureul
Ingrediente: Pentru sufleuri: unt pentru uns formele 50 g zahar tos + 2-3 linguri pentru tapetat formele 175 g ciocolata neagra, rupta in bucatele 2 linguri smantana grasa 4 galbenusuri 5 albusuri 2 linguri lichior de portocale sau rom un praf de sare Pentru sosul cald de ciocolata: 150 ml de smantana grasa 25 g
Ingrediente: 4-5 pere (nu foarte coapte) 250 ml vin alb demisec scortisoara nucsoara, cuisoare (dupa gust) 3-4 linguri zahar sucul de la o jumatate de lamaie 1 pachet aluat de foietaj Preparare: Se curata perele, fara a taia coditele, si se scot samburii. Se taie putin din baza perelor, astfel incat acestea sa stea
Ingrediente: Blat: 300 g biscuiti 100 g unt topit Crema: 600 g branza de vaci slaba 150 g zahar 4 oua sucul de la jumatate de lamaie 3- 4 linguri de smantana Decor: 3 4 linguri dulceata de afine 300 g afine Preparare: Pentru inceput, se pune branza si smantana intr-o sita si