Ingrediente: Pentru foi: 3 oua 8 linguri zahar 2 linguri miere 3 linguri ulei 1 lingura bicarbonat stins faina cat cuprinde colorant verde Pentru crema: 3 galbenusuri 170 gr zahar 4 linguri amidon 500 ml lapte 200 gr fistic 4 linguri zahar pudra 200 gr unt esenta de vanilie esenta de fistic Glazura: 100
Ingrediente: 500 g malai cca. 400 ml apa 200 g carnati taranesti afumati 100 g haizer afumat 250 g telemea de vaca 2-3 oua unt pentru uns forma ulei sare Preparare: Pregatim intr-un ceaun mamaliga:punem apa, putina sare si cand apa incepe sa fiarba turnam in ploaie malaiul, amestecand continuu pana se obtine o
Ingrediente: 6 oua 30 de gr faina 100 gr pesmet 120 gr zahar 1 pliculet de zahar vanilat un cubulet de unt pentru uns formele Pentru ornat : 400 ml frisca lichida 200 gr gem de capsune Sirop: 500 ml apa 250 gr de zahar 1/2 esenta de rom Preparare: Pentru aluat mixam albusurile
Ingrediente: 100 g unt moale 100 g zahar tos 2 oua 100 g faina 1 lingurita praf de copt o lingura de cacao 1 lingura de lapte 50 g ciocolata zdrobita in cuburi mici Pentru decor 150 g crema de branza 100 zahar pudra 50 g ciocolata rasa Preparare: Intr-un bol bateti untul cu
Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura( sau ulei) o cana zahar 2 lingurite amoniac stins in otet 3 oua 900 g faina Pentru umplutura: un pachet margarina o cana zahar 8 oua 2 linguri cacao esenta de rom nuci macinate Preparare: Amesteci toate ingredientele de la aluat si framanti o coca
Ingrediente: 1 piept de pui dezosat Mustar dulce O legatura patrunjel Sare Piper Ulei Preparare: Pieptul de pui se taie si se bate cu ciocanul de snitele, astfel incat sa se obtina felii nu foarte groase. Se condimenteaza cu sare si piper. Mustarul (cate o lingurita pentru fiecare rulou) se amesteca cu patrunjelul tocat.
Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja Sare 3 galbenusuri Faina 800 g caise Zahar cubic 150 g unt 100 g pesmet Smantana Zahar pudra Preparare: Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, galbenusuri si faina Se curata caisele de coaja si
Ingrediente: 160 g faina 100 g zahar 1 ou 80 ml ulei 90 ml iaurt 1 plic praf de copt 100 g ciocolata 1 banana pasata esenta de vanilie Preparare: Intr-un bol se amesteca faina si praful de copt. Separat se mixeaza ouale impreuna cu uleiul, iaurtul, zaharul si esenta de vanilie. Se incorporeaza
Ingrediente: 200 gr ciocolata ( cu un continut ridicat de cacao) 150 ml smantana pentru frisca 100 gr unt 30 ml coniac, 1 lingurita rom Preparare: Pentru inceput, ciocolata se marunteste si se pune intr-un bol. Smantana se pune intr-un vas pe foc si amestecam pana ajunge aproape de punctul de fierbere , fara sa
Ingrediente: Pentru blat 200 g unt 6 oua 250 g zahar pudra 200 g faina 50 g cacao 1 plic zahar vanilat 1 praf sare Pentru crema 4 linguri cacao 1 lingurita cafea 1 lingurita cafea solubila 2-3 lingurite rom natural esenta migdale 100 ml lapte esenta vanilie 5 galbenusuri 250 g zahar 100
Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 cepe 2 ardei kapia 2 morcovi 1 ardei iute 200 g rosii in suc propriu o legatura patrunjel ulei sare piper boia dulce Preparare: Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, o asezam pe foc si punem bucatile de pui in uleiul incins. Prajim puiul pe ambele
Ingrediente: 1 pui 2 morcovi 1 legatura patrunjel 1 telina 1 ceapa 2 cartofi mijlocii 1 ardei gras 8 rosii 50 ml de ulei o mana de boabe de mazare,cateva pastai de fasole, sare Preparare: Puiul se spala, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu trei litri de apa
Ingrediente: 500 g biscuiti populari sau petit 2 oua 100 g unt 100 g zahar pudra 50 g faina 100 ml lapte ciocolata rasa Preparare: Pentru crema, se bat ouale cu zaharul vanilat si se adauga putin cate putin untul, se bate bine pana cand amestul devine neted. Se adauga laptele si faina si
Ingrediente: 3 oua 150 g zahar 100 g unt 100 ml smantana esenta de rom 1 lingurita ness 2 linguri cafea macinata 3 lingurite cacao 2 linguri alune macinate 1 praf de copt 200 g faina Pentru decor: 100 g alune fara sare 50 g ciocolata Preparare: Batem ouale intregi cu zaharul. Adaugam smantana,
Ingrediente: 4 Banane 200 gr lamaie 50 gr alune de padure 100 gr zahar 200 gr inghetata ciocolata 50 ml apa 30 ml coniac 40 gr unt 40 gr topping ciocolata Preparare: Intr-o tigaie se prepara siropul de lamaie cu apa, zahar si lamaie. Se lasa sa fiarba la foc mic, apoi se adauga
Ingrediente: 300 g faina 1 plic praf de copt 1 lingurita bicarbonat de sodiu 2 linguri amidon O cana apa minerala 1 lingura ulei 6 banane Ulei pentru prajit Preparare: Ingredientele se amesteca toate intr-un bol si se face un aluat moale ca de clatite. Bananele se taie in rondele groase de 2 -3
Ingrediente: 12 napolitane pentru tort 150 g unt 150 g zahar pudra 2 galbenusuri 150 g ciocolata de menaj 150 g alune 1 lingura rom 125 ml frisca 50 g glazura de ciocolata 50 g ciocolata amaruie Preparare: Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga bucatile de ciocolata topita galbenusurile si, treptat, alunele
Ingrediente: 450 g faina 250 g zahar 150 g miere de albine 3 oua Putina scortisoara pisata Putin bicarbonat Nuci zdrobite Preparare: Se amesteca ouale cu zahar, se mixeaza bine, se adauga faina, bicarbonatul, scortisoara si mierea de albine fierbinte. Se framanta bine, pana se obtine un aluat omogen. Se intinde o foaie, se
Ingrediente: 1 bucata pulpa porc fara os 1/ 2 kg ciuperci proaspete 2 cepe O lingura ulei O lingura cimbru 2 oua Sare Piper 100 ml vin alb sec Preparare: Carnea se spala si se sterge cu servetele de hartie. Apoi se condimenteaza cu sare si piper, si se taie astfel incat sa se