Tort de napolitane

Ingrediente:

12 napolitane pentru tort
150 g unt
150 g zahar pudra
2 galbenusuri
150 g ciocolata de menaj
150 g alune
1 lingura rom
125 ml frisca
50 g glazura de ciocolata
50 g ciocolata amaruie
 

Preparare:

Se freaca untul cu zaharul pudra. Se adauga bucatile de ciocolata topita galbenusurile si, treptat, alunele maruntite. Se pun deoparte 12 linguri de crema, pentru a inmuia napolitanele. Se amesteca restul de crema cu romul. Se pastreaza putina pentru decorarea tortului.

Se ung usor foile de napolitana cu crema pastrata si apoi cu crema in care s-a amestecat si romul. Se lipesc foile si se acopera si marginile cu crema. Se lasa la frigider cca 1 ora.

Se unge tortul rece cu restul de crema si se acopera cu glazura de ciocolata. Se decoreaza cu fulgi de ciocolata amaruie (se poate folosi razatoarea).

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton