Ingrediente: 1 pui 1telina 3morcovi 1kg smantana 3 galbenusuri Usturoi Otet Sare Piper Preparare: Se pun la fiert legumele impreuna cu puiul. Se aduna din cand in cand spuma care se formeaza. Cand sunt fierte, se scot din zeama atat legumele, cat si puiul. Se strecoara zeama ramasa si se pune din nou la fiert.
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 gr stafide 600 gr branza dulce 300 gr zahar 4 oua 4 linguri de smantana 200 ml ulei 50 ml esenta de rom Preparare: Foile se lasa la decongelat la temperatura camerei. Pui la inmuiat stafidele in apa calda cu esenta de rom si 50 de gr
Ingrediente: 20 lasagna cu ou 800 carne tocata de porc 4 fire de ceapa verde 2 catei de usturoi un morcov sare piper 600 piure de rosii busuioc verde 200 parmezan 100 unt 3 ulei de masline cimbru Preparare: Se pun la fiert 2 l de apa cu putina sare si 2-3 lingurite de
Ingrediente: Blat 7 oua 5 linguri faina 2 linguri cacao 7 linguri zahar 100 ml ulei 1 fiola esenta vanilie 1 plic praf de copt Crema 600 g branza de vaci 250 g unt 200 g zahar pudra 1 fiola esenta vanilie Jeleu 2 plicuri praf budinca vanilie 750 ml Fanta 5-6 linguri zahar
O reteta simpla, rapida si extrem de gustoasa, perfecta pentru serile in care nu ai timp sa pregatesti masa insa totusi vrei sa manci sanatos. Iata cum sa prepari cele mai bune chiftele de cartofi cu branza. Ingrediente: 300 g cartofi 2 oua 1 lingura branza rasa Sare Piper 2 linguri faina Ulei Cum
Ingrediente: un curcan o capatana usturoi crengute rozmarin 100 g unt piper macinat Pentru umplutura 6 cartofi 4 mere 1 legatura patrunjel 4 linguri ulei de floarea-soarelui coacaze rosii sare Preparare: Se curata curcanul de pielite, se inteapa cu varful unui cutit si se unge cu untul topit in prealabil. Se condimenteaza cu sare
Ingrediente: 1 pui 3-4cepe 1 morcov 2-3 linguri lapte Sare Piper 400 g smantana Patrunjel Ulei Preparare: Tai puiul bucati, le calesti in putin ulei, numai pana se albeste carnea, scoti bucatile pe o farfurie, iar in uleiul ramas, calesti ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoare. Apoi, adaugi bucatile de pui, impreuna
Chiar daca suntem in post, trebuie sa recunoastem ca pofta de dulciuri nu dispare, asa ca ce poate fi mai bun decat o negresa de post? Reteta asta de negresa de post este super usor de preparat si pe deasupra este si super gustoasa. Ingrediente negresa de post Aluat: 1 cana zahar 2 cani faina
Ingrediente: 2 bucati file piept de rata sare piper 4 linguri Calvados 1 lingura ulei 250 ml cidru de mere 100 ml smantana 2 mere 1 lingura unt 2 linguri zahar Preparare: Pielea de pe carne se cresteaza, se condimenteaza si se toarna deasupra 2 linguri Calvados. Incingem putin ulei si lasam carnea sa
Ingrediente: legume pentru supa frunze dafin sare piper 200 g ton 50 g ceapa 2 linguri suc de lamaie 4 linguri ulei de masline 1 legatura busuioc 2 catei de usturoi 30 g masline Preparare: Legumele se spala, se curata si se taie cuburi mici. Se oparesc in 500 ml apa fiarta cu foi
Reteta mea preferta de mancare in post este cea de sarmale de post cu orez si ciuperci. Fie ca sunt facute in varza sau in foi de vita, sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt absolut delicioase si foarte sanatoase. Ingrediente pentru sarmale de post o varza murata 500 g ciuperci o cana orez
Ingrediente: 250 g smantana 250 g untura 150 g cascaval ras 2 linguri condimente tip Delikat 2 ora faina Preparare: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine o coca potrivit de tare si se da la rece pentru cateva ore. Apoi, se ia cate putin din coca rece, se modeleaza betisoare lungi de 7
Ingrediente: 400 g tagliatele 250 g bacon afumat 50 g cascaval sare piper 2 ardei rosii un ardei verde 2 cepe mici cimbrisor verde 3-4 rosii cherry 2 linguri ulei de floarea-soarelui Preparare: Se pun pastele sa fiarba in apa cu sare. Dupa ce au fiert, se scot intr-o sita si se trec prin
Ingrediente: un pachet aluat foitaj 200 g ardei capia copt ceapa verde usturoi 150 g ciuperci o lingura pesmet patrunjel sare piper negru macinat 3-4 linguri ulei Preparare: Se lasa aluatul sa se dezghete la temperatura camerei. Intre timp se spala ceapa verde, se curata verdeata si se toaca marunt. Ciupercile se curata si
Ingrediente: 800 g file de somon 200 ml vin alb dulce piper boabe sare 2-3 lamai o crenguta rozmarin verde 3bucheţele sparanghel 300 g ciuperci 400 g cartofi ulei 3roşii patrunjel verde Preparare: Punem bucatile de file intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei, le condimentam cu sare, piper si rozmarin, acoperim cu felii
Ingrediente: 400 g ciuperci proaspete ceapa 2-3 morcovi patrunjel sare piper 50 g unt 2 l apa smantana usturoi; galbenus Preparare: Se curata ciupercile, se spala si se oparesc 4-5 minute in apa cu sare. Se curata ceapa si se taie solzisori. Morcovii se curata si ei si apoi se taie rondele. Ciupercile se
Ingrediente: 500 g aluat foietaj 400 g somon filé sare piper zeama de lamaie Pentru garnitura: 600 g cartofi cimbru verde 3-4 catei usturoi 300 g ciuperci o legatura patrunjel 50 g unt un galbenuÅŸ pentru uns o lingurita ulei Preparare: Se scoate aluatul de la rece si se lasa sa se dezghete