Sarmale de post cu orez si ciuperci

Reteta mea preferta de mancare in post este cea de sarmale de post cu orez si ciuperci. Fie ca sunt facute in varza sau in foi de vita, sarmalele de post cu orez si ciuperci sunt absolut delicioase si foarte sanatoase.

Ingrediente pentru sarmale de post

  • o varza murata
  • 500 g ciuperci
  • o cana orez
  • 3 cepe
  • 3 linguri ulei
  • 2 morcovi(optional)
  • 3 linguri pasta de tomate
  • o legatura marar
  • sare
  • piper
  • un praf cimbru uscat 

Cum pregatesti sarmale de post cu orez si ciuperci

sarmale de post cu orez si ciuperci

  1. Toci marunt ciupercile, tai cepele si morcovii si le calesti impreuna in ulei.
  2. Dupa ce le-a scazut zeama, adaugi orezul impreuna cu mararul tocat.
  3. Le mai calesti putin, apoi torni peste ele o cana cu apa clocotita.
  4. Condimentezi cu sare, piper si cimbru, si mai lasi pe foc un sfert de ora.
  5. Intre timp alegi foile de varza, inlaturi nervurile groase si le tai bucati.
  6. Pui un strat subtire de varza tocata pe fundul oalei in care urmeaza sa fierbi sarmalele.
  7. Pui 2 linguri de umplutura pe foaia de varza si rulezi.
  8. Pui sarmalele una langa alta, pe straturi in oala.
  9. Dupa fiecare strat presari 1-2 pumni de varza tocata.
  10. Cand termini toata varza si toata umplutura, torni peste sarmale, sa le acopere un deget, apa fierbinte amestecata cu bulionul.
  11. Asezi pe foc, cu capac si cand incepe sa fiarba le dai la cuptorul bine incins, la foc mic, pt cca 2 – 3 ore. 

Pofta buna!


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton