Clătite spaghetti – rețeta care s-a viralizat în mediul online. Cum pregătești acest desert

O rețetă cu totul inedită pentru copii, dar nu numai, face furori în mediul online. O mămică a împărtășit pe rețelele de socializare rețeta clătitelor spaghetti, un preparat ingenios ce poate fi pregătit de oricine, din ingrediente simple.

Aluatul preparatului nu diferă cu nimic față de cel al clătitelor clasice. Singura diferență este forma dată compoziției. În loc să se prăjească foi tradiționale de clătite, femeia care a făcut postarea pe TikTok a ales să toarne fâșii subțiri de compoziție în tigaie, de forma unor spaghete.

Cum se fac clătitele curcubeu. Rețeta simplă și rapidă a Elei Crăciun

După rumenire, clătitele spaghetti se pun pe o farfurie, se pudrează cu zahăr sau puțină miere și gata. Aceste clătite pot fi servite orice fel de topping preferat, cu fructe sau chiar înghețată.

@brianaarchuleta Or as he likes to call squiggle cakes #breakfast #foodie #viralfoodtrend #tryit #pancakes #breakfasttime #husbandcreations #morning #delicious #invention #thefuture ♬ Sensual Seduction – Snoop Dogg

Ingrediente pentru clătitele spaghetti

  • 350 faină
  • 3 ouă
  • 50 g unt topit
  • 500 ml lapte rece
  • 250 ml apă minerală
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit

Clătite sănătoase pentru copii. Rețetă rapidă, din 2 ingrediente, fără făină

Mod de preparare

Bateți ouăle cu mixerul, adăugați untul lichefiat, un praf de sare, iar apoi jumătate din cantitatea de lapte. Treptat, încorporați făina, amestecând constant, pentru a nu se forma cocoloașe. Compoziția se subțiază cu restul laptelui și cu apa minerală. Compoziția se lasă la odihnit 10-15 minute, iar apoi e numai bună de copt.

Acest preparat poate fi pregătit și în perioada postului, prin eliminarea din compoziție a ingredientelor de origine animală – lapte, ouă, unt.

Cu ajutorul unei pungi de ornat, trasați în tigaia încinsă și unsă cu puțin ulei spaghetele din aluatul de clătite, precum se vede în clipul de pe Tik Tok.

Durata de prăjire este foarte scurtă, deoarece spaghetele sunt subțiri, așa că fiți cu ochii pe ele.  După prăjire, se scot cu ajutorul unui clește de bucătărie, se transferă în vasul dorit și se servesc cu toppingul preferat. Poftă bună!

Foto – TikTok


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri