Ingrediente pentru 2 pahare mici: • 8 curmale • 10 migdale • 500 ml lapte • un vârf de cuţit de scorţişoară Mod de preparare: Într-o tigaie, rumeneşte migdalele, fără să adaugi grăsime. Nu uita să amesteci cu o lingură de lemn, ca să nu se lipească. Scoate sâmburii de la curmale şi
Crocante la suprafaţă, dulci şi cremoase înăuntru, aceste rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară pot fi savurate ca mic dejun, gustare sau desert. Reţeta este extrem de uşoară şi rapidă, iar rezultatul – delicios. Iată cum să prepari şi tu în câteva minute cele mai bune rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară. Ingrediente:
Aceste rulouri calde cu banane, miere şi scorţişoară sunt sănătoase, dar şi pe placul copiilor: crocante şi dulci! Încearcă şi tu reţeta! Ingrediente: > 250 g cremă de brânză slabă > 2 linguriţe sirop de agave sau miere > ½ linguriţă scorţişoară > 4 lipii sau tortillas, din făină integrală Mod de preparare: Lipiile
Bogaţi în fibre sănătoase şi substanţe nutritive, fulgii de ovăz combinaţi cu fructe constituie un mic dejun delicios pentru bebeluşul tău. Încearcă să pui în fulgii de ovăz o banană zdrobită. Poţi înlocui merele rase din această reţetă cu pere coapte. Ingrediente: 1 măr dulce 100 g fulgi de ovăz tradiţionali ¼ linguriţă
Ajută la stimularea lactației, este de folos în tratarea bronșitelor, gingivitei și durerilor de dinți și este un tratament adjuvant în caz de gripă. Dar scorțișoara face adevărate minuni pentru tenul tău. Uite 3 rețete cu scorțișoară pentru ten și păr pe care trebuie să le încerci și tu. Scrub pentru ten Scorțișoara (pudră)
Arborele originar din insula Ceylon, a cărui scoarță are un parfum cu totul aparte, a fost cultivat de secole și adus în Europa, unde a fost folosit pentru proprietățile sale curative, dar și pentru aroma sa deosebită, înțepătoare și dulceagă. Scorțișoara era folosită încă din Evul Mediu pentru ”întărirea” inimii, pentru combaterea gripei, pentru tratarea
Pentru a introduce ananasul în meniul bebeluşului, nimic mai simplu: combină-l cu gustul dulce al perei. Ingrediente: • 40 g ananas • 60 g pară • un vârf de cuţit de scorţişoară Mod de preparare: Spălaţi, curăţaţi şi tăiaţi în bucăţi ananasul şi para. Fierbeţi fructele la bain-marie aproximativ 10 minute. După ce
Ingrediente: aluat frantuzesc 100 grame de zahar 100 grame de unt un praf de sare scortisoara zahar esenta de rom miez de nuca ou Preparare: Se curata merele de coaja si se scot cotoarele. In locul scobit se pune putin zahar, o bucatica de unt, miez de nuca maruntit, cate un strop de esenta
Ingrediente: 1 mar 1 para 1 varf lingurita de scortisoara 2 linguri zahar 2 linguri zahar pudra vanilat 2-3 picaturi zeama lime/lamaie 1 varf cutit de unt nesarat 1 cescuta de lapte 1 praf de budinca de vanilie Dr. Otker Preparare: Am pus la fiert in apa cu 2 linguri zahar si scortisoara marul si
Ingrediente: 2,5 decilitri ulei, 2,5 decilitri bors, 300 gr. faina, 30 gr. drojdie de bere, 100 gr. zahar, 1 kg. mere, 1 lingurita scortisoara, unt cat o nuca, zahar pudra Preparare: Borsul caldut se amesteca cu uleiul, drojdia, un praf de zahar si se framanta cu faina, obtinindu-se un aluat potrivit de moale. Se lasa
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 100g zahar, 100g pesmet, 25g unt, scortisoara, nucsoara, praf de copt. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul oualele cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste dovleacul ras. Turnati budinca intr-o forma unsa cu unt si tapetata
Ingrediente: 500g dovleac, 4 oua, 1 pliculet praf copt, 100g zahar, 2 pliculete zahar vanilat , 100 g pesmet , 25g unt , scortisoara macinata , nucsoara. Preparare: Dovleacul curatat il dati pe razatoare. Bateti cu telul ouale cu zaharul, adaugati pesmetul, scortisoara, nucsoara, praful de copt si un praf de sare. Adaugati compozitia peste
Ingrediente: 3 oua, 250 g zahar, un plic zahar vanilat, faina cat cuprinde, scortisoara dupa gust Preparare: Se separa albusurile de galbenusuri si se bat albusurile spuma. Se adauga treptat zaharul. Se opresc 2-3 linguri de albus. Se adauga galbenusurile, scortisoara si faina, dupa care se framanta pana rezulta un aluat nu prea tare. Se
Ingrediente: – 2-3 mere, – 1 1/2 lingura de scortisoara, – 2 linguri de zahar si apa plata Preparare: Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga