Farmacia din bucătărie: ce tratezi cu scorțișoară

Arborele originar din insula Ceylon, a cărui scoarță are un parfum cu totul aparte, a fost cultivat de secole și adus în Europa, unde a fost folosit pentru proprietățile sale curative, dar și pentru aroma sa deosebită, înțepătoare și dulceagă. Scorțișoara era folosită încă din Evul Mediu pentru 'întărirea' inimii, pentru combaterea gripei, pentru tratarea durerilor abdominale, dar și ca afrodiziac. Uite cum poți să folosești scorțișoara pentru sănătate, nu numai în bucătărie.

 

Stimularea lactației

Atunci când alăptezi, poți consuma zilnic o linguriță de praf de scorțișoară, amestecată cu apă caldă, cu lapte sau ca atare.

Anti-gripă

La o lingură de praf de scoțișoară (sau un baton) se pune o cană cu apă, se lasă la fiert la foc mic, până scade, se strecoară, se adaugă miere și se bea cât mai cald.

Insomnie

Se adaugă jumătate de lingură de praf de scorțișoară și o lingură de miere într-o cană cu lapte cald și se bea înainte de culcare cu 15 minute.

Stres, depresie, anxietate

Se lasă la infuzat un baton de scorțițoară sau o linguriță de pudră, într-o cană cu apă care a fiert, timp de 15 minute, apoi se bea ca atare.

Gingivită și dureri de dinți

Se fierbe o linguriță de praf de scorțișoară într-o cană de apă, se lasă să se răcească și se face gargară. Pentru durerile de dinți se pun 2-3 picături de ulei de scorțișoară pe o bucătică de vată și se freacă dintele respectiv.

Pentru ten

Amestecă o lingură de praf de scorțișoară cu o lingură de zahăr brun și una de bicarbonat de sodiu, adăugând puțină apă, până obții o pastă groasă. Aplică pe față, masând foarte delicat. Amestecul curăță tenul în profunzime, îndepărtând celulele moarte și hrănind epiderma.

 

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin