Specialistii avertizeaza parintii in privinta unui fenomen ingrijorator: la peste 90% din cazurile de copii cu varste cuprinse intre 2-3 ani ce au primit un diagnostic de tulburare din spectrul autist, statul la televizor, pe tableta sau alt tip de display e factorul agravant, se arata intr-un studiu. Altfel spus, foarte multi dintre copiii ce
Odată cu apariția tehnologiei au apărut și controversele: dacă și cât lăsăm copiii la tabletă, de la ce vârstă lăsăm copiii cu telefonul și tableta, îi lăsăm să se uite la televizor și dacă cât timp și de la ce vârstă? La toate aceste întrebări și la multele altele ne-a răspuns medicul specialist. Dr. Roxana
Cele mai mari greşeli pe care le facem ca părinţi nu ţin de educaţie sau de relaţionare. Cel mai mult şi cel mai des greşim când îi avem pe copii la masă… 1. La masă sau la joacă? Porneşti de la premisa că dacă-l laşi cu jucăria preferată la masă, va mânca mai mult,
”Cărțile sunt bune, televizorul și computerul sunt rele!” – în general vorbind, cam așa rezumăm lucrurile. Știm în teorie asta, așa cum știm și că trebuie să consumăm 5 porții de fructe și legume pe zi și să facem cel puțin 30 de minute de mișcare. Lăsând la o parte generalizarea, sigur că există și
Copiii nostri sunt expusi prea devreme la imagini pe care le inteleg doar in parte (gesturi violente, limbaj agresiv) care le influenteaza comportamentul si modul in care percep lumea inconjuratoare.
"Am treaba, du-te si tu si uita-te la televizor"... Asa incepe. Peste 10 ani (ca in filme) - "Stai toata ziua la televizor, temele alea cine le face, ca nu se fac singure?!"...
Copiii din ziua de azi invata foarÂte repede si usor sa foloÂseasca telecomanda si jocurile pe calculator. Oare de carti au mai auzit?
Lumea copiilor nostri este foarte departe de cea in care am copilarit noi. De multe ori auzim ca, astazi, copiii nu vor sa mai invete, nu pot fi atenti in clasa si nu au rabdare sa citeasca. Dar oare stim cum sa le captam atentia?
E momentul fascinatiei pentru micul ecran, asa ca, atentie: redu orele de stat in fata acestuia. Da, e valabil si pentru voi, adutii, nu doar pentru copil, pentru ca, fireste, exemplul personal conteaza!
Am si eu un baietel de 3 anisori, foarte nazdravan care ma face des de "rusinica", de aceea o sa va povestesc doar una dintre intamplari.
Ma pregatisem sa scriu un articol bine documentat, plin de date, relevante, de altfel. Am ales in schimb sa va spun ceva, de la parinte la parinte. Si sa va cer cumva un sfat.
De ce desenele par, mai nou, atat de... “diferite“? Si cine sunt, astazi, eroii copiilor?
Cate televizoare ai acasa? Mai mult de unul? De ce?! Sa nu spui ca in fiecare camera ai cate unul... Stiu, lasa-ma sa ghicesc! Copilul tau sta prea mult la televizor! Ce surpriza!
Violenta mass-media este o realitate incontestabila, care poate fi diminuata doar, nu eliminata in totalitate. De tine depinde insa in ce masura copilul tau va fi influentat de ea.
Camera lui/ei este plina de jucarii, are de toate si nu se joaca mai mult de cinci minute cu o jucarie - se plang des parintii.