Ingrediente: O telina de marime medie 2 linguri ulei 1 lingura faina 200 ml lapte fiert 100 g smantana Sare Preparare: Telina se curata de coaja, se spala, apoi se taie felii subtiri, care se fierb in apa clocotita. Cand feliile de telina s-au inmuiat, se trec prin sita. Intr-o cratita se pune piureul
Noi, femeile, suntem tot timpul in cautarea unei diete minune. Vrem sa devenim, rapid, slabe si frumoase, dar fara a ne infometa. Putem pierde in greutate fara a tine o dieta? Putem manca sanatos si, in acelasi timp, sa pierdem in greutate?
Ingrediente: – 400 g spaghete organice, din grau dur – 500 ml supa de carne 250 g carne de vita, organica – 1 conserva de 250 g rosii bio decojite – 1 telina, 1 ceapa, – 2 morcovi de sezon – 100 ml smantana organica – 2 linguri ulei Preparare: De ce am pus titlul
Ingrediente: un dovlecel jumatate de morcov o ceapa mica o fasie ardei gras o felie telina jumatate radacina patrunjel un varf de lingurita de unt sau ulei un galbenus un iaurt marar un varf de sare Preparare: Se dau radacinoasele pe razatoarea mica, ceapa si ardeiul gras se toaca marunt si se pun la fiert
Ingrediente: 1 mar 100 g carne fiarta, de pui sau vita 1 morcov 1 radacina patrunjel 1 telina mica maioneza 1 cartof Preparare: Clasica salata de boeuf poate capata un gust deosebit daca renuntam la acrituri si folosim in schimb un mar. Legumele (morcovul, patrunjelul, telina si cartoful) se fierb, apoi se taie cubulete
Ingrediente: 400 g pastarnac, 200 g telina, 100 g morcovi, 250 g praz, 1 lamaie, 50 g ulei, sare. Preparare: Prazul se curata, se spala, se foloseste numai partea alba care se taie fasii subtiri. Telina si pastarnacul se curata si se spala si se rad pe razatoarea cu ochiuri mari. Morcovul curatat si ras
Ingrediente: 3 teline mijlocii, 1 ceapa mica, 1 cutie ciuperci, 1 lingura smantana, 1 sfert de lamaie patrunjel, sare, piper. Preparare: Telina bine curatata se taie in bucati ca feliile de portocala, apoi se fierb pe jumatate. Intr-o cratita se rumeneste ceapa, se pun ciupercile si se inabusa bine. Se presara faina, se adauga putina
Ingrediente: 4 teline, 2 morcovi, 1 conopida, 1 fir de praz, 3 oua, ulei, zeama de lamaie. Preparare: Cureti telina si morcovii, le dai pe razatoare. Conopida o toci cat mai marunt. Cureti prazul, ii tai partea verde, apoi il toci si il amesteci cu celelalte legume. Prepari maioneza din 2 galbenusuri crude si unul
Ingrediente: 2 morcovi mari 1 telina mai mica 2-3 cartofi 1 ou sare, ulei Preparare: Se realizeaza o maioneza din cartofi:se fierb cartofii, se curata, se dau prin razatoarea mica, se amesteca apoi cu un ou intreg si se freaca cu ulei pana se obtine o maioneza mai tare; daca e prea moale se poate
Ingrediente: – 100 grame cascaval, – 60 grame telina, – 60 grame unt, – 50 grame faina, – 4 galbenusuri de ou, – 1 legatura de patrunjel (care se va toca marunt), – sare, piper dupa preferinta. Preparare: Telina si cascavalul se dau pe razatoare marunta, untul se da si el printr-o sita marunta sau
Ingrediente: – 1 piept de pui, – castraveti murati, – maioneza, – telina, – ciuperci Preparare: Pieptul de pui se firbe si se toaca cubulete, la fel ciupercile si castravetii murati, telina cruda se da prin razatoarea fina se amesteca totul in final cu maioneza se sareaza si se pipereaza dupa gust.