Poate ți s-au părut prea exotici, dar dacă te-ai ferit până acum de cartofii dulci, uite de ce ar fi bine să în introduci în meniul tău și al copilulului tău, după vârsta de 8 luni. Uite ce conțin cartofii dulci vitamina B6, care ajută la reglarea nivelulului de homocisteină din corp (hormon legat
Ingrediente: 1 kg carne de pui 3 cepe 2 ardei kapia 2 morcovi 1 ardei iute 200 g rosii in suc propriu o legatura patrunjel ulei sare piper boia dulce Preparare: Turnam cateva linguri de ulei intr-o cratita, o asezam pe foc si punem bucatile de pui in uleiul incins. Prajim puiul pe ambele
Ingrediente: 5 fire de ceapa verde, 1 ardei, 1 rosie, 400 g pulpa de porc, ulei, melcisori, bulion, 2 catei de usturoi, sare, piper, patrunjel verde si marar. Preparare: Pulpa se spala si se taie in cuburi. Melcisorii ii punem la fiert in apa cu sare si cand sunt gata ii scurgem de apa si
Ingrediente: 1/2 kg pulpa vita, 5 catofi potriviti, 2 morcovi, 3 ardei, 1 ceapa mare, o mana pastai fideluta, usturoi, sare, piper, o lingura bulion, un dovlecel, marar si patrunjel. Preparare: Se pune vita la fiert si cand e gata se adauga cartofii taiati cubulete si fasolea si se lasa la fiert. Intr-o tigaie se
Ingrediente: 1kg carne porc (muschi sau ceafa) 1 borcan 800g ciuperci feliate 2 cepe mari 1 cana bulion 1 capatina usturoi condimente: boia, piper, marar,foi de dafin, cimbru si patrunjel Preparare: Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei sau untura 5 minute pana prinde o culoare aurie, apoi se adauga o lingurita boia
Ingrediente: 1 dovleac taiat pe jumate (daca este mai mare, daca este mai mic taiat numai capacul) 6-7 nuci un piept de pui taiat cubulete 1-2 cepe taiate feliute 2-3 ardei taiati feliute 4-5 catei usturoi 1-2 linguri bulion 1 legatura patrunjel Preparare: Se scot semintele dovleacului si se spala. Incingem cuptorul la foc normal,
Ingrediente: un piept de pui dezosat, 2 cepe, 2 gogosari, sare, piper, 2 linguri faina, bulion, verdeata, ulei Preparare: Pieptul se taie in fasii care se bat obtinandu-se snitelele. Se caleste ceapa apoi gogosarii, apoi snitelele, se adauga sarea, piperul si apa pentru a acoperi carnea. Se lasa sa fiarba iar apoi se desface faina
Ingrediente: 3 morcovi, 4 cartofi, o punga de soia cubulete 3 cepe, un plic busuioc, 4 foi de dafin, sare sau vegeta, 2-3 catei usturoi, patrunjel verde Preparare: Intr-un vas se pun cubuletele de soia la fiert cu un praf de sare sau vegeta. Se mai pot pune la fiert cu unul sau doi morcovi.