Ingrediente: 1 kg cartofi fierti in coaja Sare 3 galbenusuri Faina 800 g caise Zahar cubic 150 g unt 100 g pesmet Smantana Zahar pudra Preparare: Se curata cartofii de coaja si se paseaza. Se face un aluat nu prea tare din cartofi cu sare, galbenusuri si faina Se curata caisele de coaja si
Ingrediente: morcov telina ardei gras ceapa brocoli patrunjel un galbenus ou o lingurita ulei o lingurita gris Preparare: Legumele se spala, se curata si se pun la fiert cu o lingurita de ulei si un varf de sare si cand sunt fierte se paseaza. Separat se amesteca un galbenus de ou cu putin ulei si
Ingrediente: un piept de pui, 4 morcovi, 1 pastarnac, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 1 ceapa, sare, patrunjel si telina verde, 3 oua, gris, bulion. Preparare: Morcovii, telina, patrunjelul si pastarnacul se curata, iar telina se taie bastonase. Ceapa se cresteaza in patru. Carnea se pune la fiert cu sare si se spumeaza. Dupa
Ingrediente: 400 g cartofi 100 g faina 7 linguri de zahar 14 prune ulei o farfurie de pesmet Preparare: Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce s-au fiert se piseaza asemeni piureului. Cand s-au racit se amesteca cu faina, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Coca va
Ingrediente: 2-3 pulpe pasare 1 morcov taiat cubulete 1 ceapa taiata cubulete 3 oua 4-5 linguri gris o lingura ulei Preparare: Se pun in apa pulpele, morcovul si ceapa si se lasa sa fiarba. Dupa ce au fiert, dam focul mic si preparam galustele. Separam albusurile de galbenus, batem albusurile spuma impreuna cu uleiul, apoi
Ingrediente: 1,5 l supa de pui 2 morcovi 2 cepe 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 4 rosii 50 ml ulei 1 legatura marar 1 ou 1 varf cutit bicarbonat alimentar 100 g gris din grau sare, piper Preparare: Se taie morcovii rondele, ceapa marunt, ardeii cubulete, iar rosiile oparite si decojite cat
Ingrediente: 1 ou, gris, o lingura de ulei (optional) Preparare: Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune grisul. Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pana cand se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai
Ingrediente: – 100 grame cascaval, – 60 grame telina, – 60 grame unt, – 50 grame faina, – 4 galbenusuri de ou, – 1 legatura de patrunjel (care se va toca marunt), – sare, piper dupa preferinta. Preparare: Telina si cascavalul se dau pe razatoare marunta, untul se da si el printr-o sita marunta sau
Ingrediente: 1 kg cartofi 250 g faina 2 oua sare 200 g pesmet 500 g prune 125 g zahar unt vanilie; scortisoara, coaja rasa de la o lamaie Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun la fiert in apa si sare. Dupa ce au fiert si s-au racit, se curata de coaja, se trec
Ingrediente: – legume: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, cartofi, – 1 ou, – gris, – iaurt, – unt. Preparare: Legumele se curata, se spala, se rad prin razatoarea mica, cartofii se taie cubulete. Separat se fac galustele dintr-un ou, 4 lingurite de gris si unt. Dupa ce au fiert legumele se adauga galustele si se lasa
Ingrediente: – 100 g carne de pasare, – 25 g morcov, – 10 g albitura, – 15 g telina, – 10 g ceapa, – 10 ml ulei, – 5 g verdeata, – 1-2 g sare Preparare: Carnea de pasare, curatata, spalata si transata in bucati, este pe jumatate fiarta in apa cu sare si dupa
Ingrediente: – 3 cartofi – 1 lingura de unt – 2 oua – 1 lingura de faina – sare – piper alb – mazare – broccoli – cartofi – varza – morcovi – ardei rosii – fasole – bulion Preparare: 1. Pentru galuste se fierb 3 cartofi, apoi se curata de coaja si se trec