Descoperă incredibilul izvor de sănătate care se găsește în hrana ta zilnică. Vei afla ca alimentele nu-ți astâmpără doar foamea, ci sunt și veritabile medicamente. Află mai multe despre 24 de alimente-medicament Merele si perele • reduc nivelul colesterolului din sange • ajuta la digestie • contin multe vitamine si minerale: betacaroten, vitamina C,
Ingrediente: • 1 cană iaurt grecesc (0-2% grăsime) • 1 lingură de miere • 1 măr mic • 1/2 cană mix fructe de pădure • 2 linguri de nuci (tocate) • 2 linguri de semințe de in • 1/2 linguriță de scorțișoară Mod de preparare: Merele spălate se taie cubulețe iar nucile se toacă și
Ingrediente: PENTRU ALUAT • trei căni de făină • 100 g de zahăr • 100 ml de apă • patru linguri de ulei • o linguriţă de esenţă de rom • un praf de copt • un zahăr vanilat • trei linguri de cacao • 50 g de stafide şi de nuci PENTRU GLAZURĂ •
Ingrediente: Pentru aluat: o cana untura( sau ulei) o cana zahar 2 lingurite amoniac stins in otet 3 oua 900 g faina Pentru umplutura: un pachet margarina o cana zahar 8 oua 2 linguri cacao esenta de rom nuci macinate Preparare: Amesteci toate ingredientele de la aluat si framanti o coca
Ingrediente: 500 g zahar 1l apa 750 g lapte praf 50 g cacao 100 g unt Preparare: Fierbi zaharul cu apa pana obtii un sirop pe care-l lasi sa se raceasca. Apoi, adaugi laptele praf si cacaua. Amesteci bine, iar cand totul s –a racit, omogenizezi compozitia cu unt. Ungi o tava cu unt,
Ingrediente: Blatul: 250g zahar 250g nuci macinate 6 oua 1 portocala Pentru sirop: 250 grame de zahar 1 baton de vanilie zeama de lamaie 150 ml rom Pentru crema: 3 oua 4 linguri cu zahar pudra 4 linguri cu faina 6 linguri cu cacao 300 ml lapte 50 grame unt Preparare: Blatul: Se separa galbenusurile
Ingrediente: 500 g zahar 50 g margarina 200 ml lapte 5 linguri cacao 250 g faina 4 oua 50 g nuca 1 praf de copt 1 esenta de vanilie 1 ciocolata Preparare: Margarina se topeste intr-o craticioara, se adauga laptele, zaharul si cacao si se lasa pana da un clocot. Se ia de pe foc
Ingrediente: Foi: 2 oua 150 gr. miere albine 150 gr. zahar tos 150 gr. nuca macinata 1 lingura bicarbonat stins cu otet 300 gr. faina Crema: 1 kg smantana pentru frisca zahar vanilat esenta de rom zahar Preparare: Foile: Se amesteca bicarbonatul cu ouale si faina, apoi restul ingredientelor pana la obtinerea unui aluat. Dupa
Ingrediente: Pentru blat: 6 albusuri batute, 250 gr zahar, 250 gr nuci taiate, 2 lingurite cacao. Pentru crema: 6 galbenusuri, 250 gr zahar, 2 lingurite cacao, 100 gr unt Preparare: Amesteci ingredientele pentru blat si coci la foc mic. Pentru crema, bati foarte bine untul cu mixerul, apoi adaugi celelalte ingrediente pe care le-ai fiert
Ingrediente: 8 oua 8 linguri de ulei faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde o jumatate de cana de zahar un pliculet de praf de copt 2-3 pliculete de zahar vanilat cacao stafide sau nuci zahar pudra Preparare: Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu
Primavara trecuta baietelul meu tusea foarte tare, avea cam 8-9 luni. Contra tusei, in afara siropurilor recomandate de medic, i-am facut ceai din coji de nuci putin indulcit ca sa-l bea, si a dat randament.
Ingrediente: 100 gr zahar 3 galbenusuri de ou 150 gr unt 250 gr faina 50 gr nuci macinate coaja rasa de lamaie 2 linguri de rom 1 varf cutit de sare zahar vanilat Preparare: Zaharul se freaca cu untul pana devine spumos, dupa care se adauga galbenusurie, pe rand, coaja de lamaie rasa, romul, sarea,
Ingrediente: 1 dovleac taiat pe jumate (daca este mai mare, daca este mai mic taiat numai capacul) 6-7 nuci un piept de pui taiat cubulete 1-2 cepe taiate feliute 2-3 ardei taiati feliute 4-5 catei usturoi 1-2 linguri bulion 1 legatura patrunjel Preparare: Se scot semintele dovleacului si se spala. Incingem cuptorul la foc normal,
Ingrediente: Ingrediente pentru 3 foi: 1 ou, 1 praf de sare, 10 linguri lapte, 10 linguri ulei, 10 linguri zahar, 1 lingura amoniac, 1 lingurita zeama lamaie, faina cat cuprinde, hartie de copt pentru tava Pentru umplutura: 200 g gem, 100 g nuca prajita si macinata fin, 250 g zahar, 3 linguri faina, 200 ml
Ingrediente: 200 g nuci, 4 albusuri, 4-8 tablete zaharina, coaja de lamaie dupa gust Preparare: Albusul se bate spuma; cand se tine singur pe tel, se adauga nucile macinate; coaja de lamaie si zaharina dizolvata in 1/2 lingurita de apa. Se amesteca totul foarte usor. Se toarna cu cornetul gramajoare pe hartie unsa cu unt,
Ingrediente: Pentru aluat : – 500 g faina, – 250 g margarina, – 3 linguri zahar pudra, – 2 galbenusuri, – 20 g drojdie, – un sfert de ceasca de lapte, – 1 varf de cutit de sare; Pentru umplutura : – 250g nuci macinate, – 200 g zahar pudra, – stafide, – coaja rasa
Ingrediente: – 5 mere – 4-5 linguri nuci tocate – 3-4 linguri zahar pudra – 1 pumn de stafide inmuiate – coaja si zeama de la 1 lamaie Preparare: Se scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele inmuiate, coaja rasa si zeama de lamaie. Cu acest amestec se umplu merele scobite. Se
Nu-i o gluma, ci un adevar: exista grasimi care nu sunt doar foarte sanatoase, dar care, pe deasupra, te ajuta si sa slabesti.