Negresă cu nuci și stafide

Ingrediente:

PENTRU ALUAT

• trei căni de făină
• 100 g de zahăr
• 100 ml de apă
• patru linguri de ulei
• o linguriţă de esenţă de rom
• un praf de copt
• un zahăr vanilat
• trei linguri de cacao
• 50 g de stafide şi de nuci

PENTRU GLAZURĂ

• cinci linguri de zahăr
• trei linguri de apă
• o lingură de margarină
• esenţă de rom

Mod de preparare:
Se pun într-un vas făina, zahărul, praful de copt, zahărul vanilat, cacaua şi esenţa de rom. Se amestecă bine, după care se adaugă și uleiul şi apa. Se încorporează stafidele sau nucile, apoi se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu margarină şi făină. Se ţine circa 20 minute la cuptor.

Pentru glazură se pun toate ingredientele la fiert, iar când dau în clocot se iau de pe foc şi se adaugă romul. Se toarnă peste prăjitura caldă.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton