Ingrediente pentru 3 foi:
1 ou,
1 praf de sare,
10 linguri lapte,
10 linguri ulei,
10 linguri zahar,
1 lingura amoniac,
1 lingurita zeama lamaie,
faina cat cuprinde,
hartie de copt pentru tava
Pentru umplutura:
200 g gem,
100 g nuca prajita si macinata fin,
250 g zahar,
3 linguri faina,
200 ml lapte,
100 g unt ,
esenta rom ,
coaja rasa de la o lamaie
Pentru glazura:
3 linguri zahar,
2 linguri cacao,
3 linguri apa,
50 g unt
Nucile glasate in zahat calamelizat:
100 g zahar,
25 nuci
Foile: se bate oul cu sarea si se adauga laptele, apoi treptat zaharul si uleiul, se pune faina in ploaie si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta un aluat potrivit de tare din care se fac trei foi, ce se vot coace pe dosul tavii pe hartia de copt.
Umplutura: se caramelizeaza 150 g zahar la foc mic; separat se amesteca restul de zahar, faina si laptele cu telul si se adauga peste zaharul caramelizat si va fierbe pana va avea consistenta. Cand crema va fi calduta se va adauga untul, esenta de rom si coaja de lamaie rasa si se va amesteca bine. Se amesteca gemul cu nuca macinata.
Glazura: se da intr-un clocot apa, zaharul si cacao, se adauga untul si se va fierbe pana se va ingrosa
Nucile glasate: se caramelizeaza zaharul, se pune nuca si se rastoarna pe hartie de copt si se vor zdrobi bine cu ciocanul de snitele sau macina cu mixerul.
Asamblarea prajiturii: peste prima foaie se intinde umplutura cu gemul de caise si nuca, se pune a doua foaie cu umplutura caramel, se acopera cu ultima foaie, peste care se toarna glazura iar deasupra se presara nucile glasate in zahar caramelizat, apoi macinate.