Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 gr stafide 600 gr branza dulce 300 gr zahar 4 oua 4 linguri de smantana 200 ml ulei 50 ml esenta de rom Preparare: Foile se lasa la decongelat la temperatura camerei. Pui la inmuiat stafidele in apa calda cu esenta de rom si 50 de gr
Ingrediente: pentru aluat: 200 g unt 100 g zahar 1 plic zahar vanilat 1 ou 300 g faina unt si faina pentru uns tava pentru umplutura: 150 g smantana 3 galbenusuri 200 g zahar o lingura de faina 300 g struguri albi si negri 50 g migdale taiate Preparare: Separam albusurile de galbenusuri. Amestecam
Ingrediente: 2 margarine, un varf de sare faina cat cuprinde 2 kg de mere. Preparare: Se framanta un aluat. Se dau merele pe razatoarea mare si se calesc impreuna cu zahar dupa gust si scortisoara. Se intinde 4 foi (eu am 2 tavi mai mici) Tava se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina,se
Ingrediente: -1 pahar de ulei, -1 pahar de zahar, -1 pachet foi de placinta (400g.), -1 pahar iaurt -1 plic praf de copt, -1 plic zahar vanilat, -4 oua, -1 lamaie, -1 esenta de rom, -sirop zahar ars facut din 7 linguri de zahar si 3 cani de apa. Preparare: Se dezgheata foile de placinta
Ingrediente: 200 g unt 200-250 g faina 50 g zahar sare coaja rasa de lamaie 1 galbenus 2-3 linguri apa rece 1kg mere curatate si taiate cubulete scortisoara zahar suc de lamaie 2 linguri faina vanilie Preparare: Facem un aluat din primele 7 ingrediente; il invelim in folie de plastic si il dam la frigider
Ingrediente: Pentru aluat: 500 gr. faina, 3 linguri undelemn sau margarina topita, 1 lingurita sare, o cana apa calduta. Pentru umplutura: branza, spanac, oua Preparare: Coca obtinuta se imparte in doua, se intind bucatile pe planseta, se bat sa devina elastice, se ung cu grasime, se impaturesc ca o plapuma si se dau la rece
Ingrediente: 3 oua 5, 6 linguri de zahar (dupa cum dorim, mai dulce sau nu) 2 cani lapte batut 2 cani cu malai o jumatate cana cu faina alba 50 ml ulei o lingurita de sare 500 grame branza de vaci scursa 250 g branza de oi sau cas 1 ligurita dicarbonat stins cu lamaie
Ingrediente: Aluat: apa calduta 600 g faina 30 g sare 5 ml otet margarina (pentru uns tava) 350 g margarina Umplutura: 1 kg praz 5 oua 300 g telemea de oaie 200 g iaurt 100 ml untdelemn Preparare: Aluat: Se cerne faina pe o planseta, se amesteca cu 1 lingura de untura, otet si
Ingrediente: 2 1/2 cani faina 3/4 pachet unt rece taiat bucatele 1 ou si un galbenus 2-3 linguri lapte caldut 1 lingurita sare 1 lingurita praf copt un praf bicarbonat 2 linguri zahar Ingrediente pentru umplutura: 6-7 mere mari coaja rasa de portocala 4 linguri zahar foarte putina nucsoara 1 albus scortisoara Preparare: Se amesteca
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (12 foi subtiri) 500 gr branza dulce de vaci 200 gr branza sarata 100 gr stafide 1esenta rom 1esenta vanilie zahar dupa gust 200 gr smantana sau iaurt 8 oua Preparare: Pentru inceput, se presara deasupra stafidelor esenta de rom si apa (atat cat sa acopere stafidele) si se
Ingrediente: 1,5 kg de mere 250 g unt 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 pliculet de praf de copt 200 g nuca pisata scortisoara Preparare: Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara. Se face un amestec din 1 cana
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar apa, 1 pahar ulei, faina cat cuprinde, sare, drojdie. Umplutura: 1 varza potrivita, 3 cepe mari, ulei, cimbru, piper, sare, boia. Preparare: Se prepara un aluat folosind ingredientele de mai sus si se lasa sa dospeasca trei sferturi de ora Se caleste ceapa pana devine aurie, apoi se
Ingrediente: Aluat: 1 pahar lapte, 1 pahar ulei, 1 pahar apa, drojdie, 1 ou, sare, faina cat cuprinde. Umplutura: 50 g unt, 500 g branza telemea, 200 g branza dulce, 2 pahare zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 4 oua Preparare: Se prepara aluatul folosind ingredientele de mai sus si se lasa la dospit. Branza telemea
Ingrediente: faina 500 g, smantana 400 g, zahar pudra 300 g, 3 oua, 1 plic praf de copt, prune 750 g, unt 25 g, sare Preparare: Smantana se amesteca cu 200 g zahar, se adauga ouale, sarea, praful de copt si faina, se framanta, pana ce se obtine un aluat ceva mai moale, se intinde
Ingrediente: Aluat: 250 g faina 125 g unt 1/2 lingurita sare 100 ml apa rece Umplutura : 750 g caise 100 g zahar pesmet sau alune macinate Crema: 2-3 buc oua 2-3 linguri zahar 150 ml smantana dulce sau 100 ml lapte 1 plic budinca vanilie sau amidon Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Amesteca
Ingrediente: 180 g faina, 180 g amidon, 300 g zahar, 6 oua, 300 g unt, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, 100 g lamaie, 1 kg caise Preparare: Se amesteca untul cu 200 g zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, praful de copt
Ingrediente: 1 vanata medie, 1 dovlecel, 1 cutie mica de porumb, 2-3 morcovi, 2-3 cepe, 5-6 catei usturoi, 1 cutie cu ciuperci, brocolli, 3-4 rosii mici sau 1-2 rosii mari foi de placinta sare, piper, unt Puteti folosi orice fel de legume aveti in casa, sau amestecuri mexicane de legume congelate. Preparare: Se spala legumele,
Ingrediente: – 10 mere mari, preferabil moi, – 8 linguri de zahar vanilat, – 1 lingurita de praf de scortisoara, – 200 ml apa minerala, – 500 g de faina, – 8 linguri de ulei de masline, – 50 g de margarina vegetala Preparare: Se prepara aluatul din apa minerala, faina si ulei de masline.