Ingrediente: Pentru blat: 100 g unt topit, 10 biscuiti digestivi sfaramati, 1 lingura zahar tos Crema: 1 kg de branza dulce, 250 g zahar tos, 3 linguri de faina, esenta de vanilie, 1 lingurita suc de lamaie, coaja rasa de la o lamaie, 3 oua mari plus 1 galbenus, 300 ml smantana, 1 varf cutit
Ingrediente: – 400 g faina, – 400 g smintina, – 400 g zahar, – 4 oua, – 1 praf de copt, – 1 plic de zahar vanilat, – esenta de vanilie Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topesc. Se adauga treptat smantana, praful de copt, cateva picaturi de esenta de
Ingrediente: Pentru blat: 100 g biscuiti digestivi, 50 g unt, 2 linguri zahar tos. Crema de branza: 200 g branza grasa, 400 g lapte condensat, 150 ml smantana dulce, sucul si coaja rasa de la 3 lamai. Preparare: Se sfarama biscuitii folosind un sucitor sau pur si simplu se taie marunt cu un cutit. Se
Ingrediente: Pentru aluat : – 500 g faina, – 250 g margarina, – 3 linguri zahar pudra, – 2 galbenusuri, – 20 g drojdie, – un sfert de ceasca de lapte, – 1 varf de cutit de sare; Pentru umplutura : – 250g nuci macinate, – 200 g zahar pudra, – stafide, – coaja rasa
Ingrediente: – 120 g margarina vegetala sau unt ; – 400 g zahar; – 50 g cacao (cam trei linguri); -10 linguri de lapte rece; – 4 oua; – cateva patratele de ciocolata; – un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu; – 250 g faina. Preparare: Se freaca untul
Ingrediente: – 4 albusuri – 120 g zahar – 100 g zahar pudra – 15 g intaritor alimentar Pentru glazura : – 2 albusuri – 50 g zahar – 200 g zahar pudra – putina cacao Pentru garnitura : – covrigi de zahar – bombonele de ciocolata – zahar decorativ colorat – martipan galben Preparare:
Ingrediente: – 2 si 3/4 cani de faina – 1/4 lingurita de sare – 2 lingurite de praf de copt – 1/2 lingurite de sare – 1 si 3/4 cana de zahar – 3 oua – 1/2 cana de suc de caise – 1/2 cana apa – 1/3 cana de caise decojite – 1 lingurita
Ingrediente: – 2/3 cana de lapte – 4 linguri de unt topit – 1 lingura de zahar – 1 cana de germeni de grau sau alte cereale – 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme
Ingrediente: – 2 si 1/2 cani de faina – 1/2 cana de lapte praf – 1/2 cana de grau expandat – 1 si 1/2 lingurite de praf de copt – 1 lingurita de scortisoara – 1/2 lingurita de sare – 3/4 cana de zahar – 3/4 cana de ulei – 1 ou – 1/2 cana
Ingrediente: – 2 si 1/4 cani de faina 2 lingurite de praf de copt – 1/4 lingurita de sare – 1 cana de zahar – 2/3 cani de margarina sau unt – 2 oua – 2 banane zdrobite – 1 lingurita de vanilie Preparare: Combina faina, praful de copt, sarea si zaharul intr-un bol. Amesteca
Ingrediente: – 1 cana de faina – 1 cana de cereale cu banana uscate (sau alt sortiment de fructe) – 3 linguri de ulei – apa rece Preparare: Se incalzeste cuptorul la 218 grade Celsius, se amesteca faina cu cerealele si se pune treptat ulei si cate putina apa rece pana ce continutul incepe sa
Ingrediente: 350 g capsuni 500 ml lapte 250 g zahar pudra 1 lingura lichior crema de fructe 1 plic de gelatina 200 g iaurt l zahar vanilat Preparare: Capsunile se presara cu 100 g zahar pudra si se stropesc cu lichior. Se fierbe laptele in care s-a adaugat zahar vanilat. Din galbenusuri si 150 g
Ingrediente: 1 blat de pandispan din comert 1 cana gem de macese (sau alt gem acrisor) 400 g fructe proaspete 1 si 1/2 plic de gelatina Preparare: Blatul gata preparat se unge cu gem de macese sau alt gem picant si acrisor. Fructele spalate si taiate cubulete se pun peste patul de gem. Blatul cu
Ingrediente: 400 g frisca 400 g smantana 400 g iaurt 3 linguri de zahar 20 g zahar vanilat 600 g piscoturi 500 g capsuni Preparare: 200 g de frisca se amesteca impreuna cu smantana si iaurtul. Se adauga 3 linguri de zahar si se amesteca pana cand se obtine o crema omogena. Se ia o
Ingrediente: 400 g iaurt gras 3 linguri de miere 1 lamaie 2 kiwi 2 piersici 1 banana 150 g ciocolata 1 lamaie Preparare: Lamaia se spala si se da pe razatoare. Coaja se amesteca intr-un blender cu iaurtul si mierea. Fructele se spala, se curata de coaja si se taie in cubulete. Bucatelele de fructe