Prajitura “casa”

Ingrediente:

– 4 albusuri
– 120 g zahar
– 100 g zahar pudra
– 15 g intaritor alimentar

Pentru glazura :

– 2 albusuri
– 50 g zahar
– 200 g zahar pudra
– putina cacao

Pentru garnitura :
– covrigi de zahar
– bombonele de ciocolata
– zahar decorativ colorat
– martipan galben

Preparare:

Se bat albusurile impreuna cu zaharul. Se fac sabloane din carton (o casa trebuie sa aiba cca. 10 – 15 cm inaltime), in care se toarna compozitia, in straturi subtiri.

Partile componente ale casei, cu sablon cu tot, se introduc in cuptor si, dupa coacere, usa cuptorului se lasa usor intredeschisa – compozitia se intareste peste noapte. A doua zi, se amesteca zaharul pudra, zaharul si albusurile. Se scot doua linguri de continut si se bat impreuna cu cacao.

Compozitia alba si cea cu cacao se baga intr-o seringa din hartie sau tul. Se formeaza casele prin lipirea componentelor coapte in ziua precedenta cu compozitia proaspata. Se decupeaza ferestre si usi din martipan si se decoreaza dupa…gust.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton