Negresa (de la 2 ani in sus)

Ingrediente:

– 120 g margarina vegetala sau unt ;
– 400 g zahar;
– 50 g cacao (cam trei linguri);
-10 linguri de lapte rece;
– 4 oua;
– cateva patratele de ciocolata;
– un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu;
– 250 g faina.

Preparare:

Se freaca untul cu zaharul, cacaua si laptele intr-un vas, care se pune apoi pe aragaz, la foc mic, pana la primul clocot. Se ia imediat vasul de pe foc. Intr-o cana, se pastreaza cam 20 de linguri din aceasta compozitie, adaugand cele 2-3 patratele de ciocolata si amestecand pana se omogenizeaza.

Restul compozitiei se pune la rece cam un sfert de ora. Dupa ce s-a racit, se incorporeaza unul cate unul galbenusurile, amestecandu-se bine dupa fiecare in parte. Se pune apoi faina, in care s-a adaugat in prealabil praful de copt sau bicarbonatul. Albusurile se bat spuma tare (ca la bezele) si se amesteca cu compozitia de mai sus. Se incalzeste cuptorul, se unge si se tapeteaza cu faina o tava, in care se toarna compozitia. Se coace la foc potrivit, cam 30-40 de minute. In primele 20 de minute nu este indicat sa se deschida cuptorul. Veti sti cand este gata infigand in prajitura un pai sau o scobitoare.

Daca paiul ramane uscat, puteti scoate tava din cuptor. Cat inca este calda prajitura, se intinde deasupra amestecul cu ciocolata pe care l-ati pastrat si in cana. Cand se mai raceste, se poate taia in diverse forme vesele, care sa capteze atentia si interesul copiilor.

Sugestie: O poti oferi micutilor pe o farfurie, in care ai pus cateva jucarioare sau fructe decupate in forma de stea, cu nas si ochi din stropi de ciocolata.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete pentru copii