Salatele eisberg imbraca haine noi. Incepand cu luna ianuarie, sunt mai diverse, mai viu colorate cu un ambalaj nou, ceva care sa scoata in evidenta prospetimea fiecarui ingredient.
Ingrediente: 500 g piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece. Cand da in clocot
Ingrediente: 500 g rasol de vaca sau piept de pasare, 400 g cartofi, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, 200 g mazare, 1 telina mica, castraveciori si gogosari acri, patrunjel verde, maioneza, masline, albus de ou fiert, mustar. Preparare: Se spala carnea si se pune la fiert, la foc potrivit, intr-o oala cu apa rece.
Ingrediente: salata verde rosii castraveti ceapa verde oua fierte sunca slaba sare piper vinegreta Preparare: Se taie legumele, oualele si sunca si se amesteca potrivind dupa gust sarea, piperul si vinegreta.
Ingrediente: 10 cartofi, 5 oua, 1 castravete mare, 4 rosii, ceapa verde, ulei de masline, sare, piper si boia Preparare: Se fierb cartofii in coaja, impreuna cu ouale si putina sare.Cand sunt gata se trec prin jet de apa rece si se curata.Cartofii se taie cuburi mai mari si oualele se taie feliute. Castravetii, rosiile,
Ingrediente: 1 kg cartofi; 500 gr. carne pui sau vita; 400 gr. morcovi; 300 gr.castraveti acri; 300 gr. gogosari acri; o jumatate borcan mazare; 500ml ulei; 4 oua; o jumatate borcan mustar; piper, sare. Preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare; se spumeaza ori de cate ori este nevoie. Dupa ce este fiarta,
Ingrediente: cartofi 1 kg, carne de vita 500 g, morcovi 300 g, castraveti in otet 300 g, mazare verde (conserva) 350 g, gogosari in otet 300 g, ulei 300 g, 2 oua, lamaie 100 g, mustar 40 g, piper, sare Preparare: Carnea se fierbe in apa cu sare, inlaturandu-se spuma cat este necesar la inceputul
Ingrediente: – 150 g orez, – o conserva peste in apa sau in ulei, – jumatate de lamaie, – patrunjel verde, – ceapa verde ( frunze), – sare, piper Preparare: Se pune orezul la fiert in apa cu putina sare. Orezul sa fie de preferinta cu bobul lung. Cand e fiert se strecoara si se
Ingrediente: 1 catel de usturoi mare, taiat pe jumatate 2 oua 3 linguri de suc proaspat de lamaie 6 linguri de ulei de masline extravirgin 3 linguri de ansoa tocati marunt 1 salata mare, spalata, curatata si rupta in bucatele 1 ceasca de parmesan proaspat ras crutoane cu usturoi sare, piper Preparare: Se ia cele
Ingrediente: 400 g piept pui (fiert si taiat fasii), 150 g branza feta (taiata cuburi), patru rosii (taiate cuburi), 100 g masline negre, un castravete (taiat felii), doua salate verzi (rupte in bucati mari), trei linguri ulei de masline, o lingurita zeama de lamaie. Preparare: Intr-un vas se amesteca puiul cu branza, rosiile, maslinele, castravetele
Ingrediente: o cutiuta de somon fume file, 2 cepe, 150 g masline, 3 rosii, ulei, lamaie Preparare: Se taie file-ul in cubulete. Se adauga ceapa taiata pestisor, dar foarte fin, apoi rosiile taiate si ele mai fin, maslinele (de preferat fara samburi), se pune ulei – nu prea mult ca mai are si pestele, sare,
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici, cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2 fire
Ingrediente: 2 rosii 1 ardei gras 1 morcov 100 g varza proaspata 4-5 catei usturoi frunze de marar patrunjel telina suc de lamaie ulei Preparare: Varza, ardeiul si rosia se taie fasii subtiri, morcovul se da prin razatoarea cu gauri mari, usturoiul se piseaza, verdeata se taie marunt. Se amesteca compozitia de salata si se
Ingrediente: – salata verde, – ardei gras, – morcov, – rosii, – oua fierte – cascaval Preparare: Se spala salata, apoi se taie marunt intr-un castron, ardeiul se taie rondele, morcovul se da pe razatoare, se taie o rosie in 4 buc, apoi adaugati si 2 oua taiate la fel ca si rosia. La sfarsit
Ingrediente: Pentru 2 portii : 250 g ton (din conserva), 1 ou fiert tare, 1/2 ardei gras rosu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 castravete proaspat, 2 rosii mici (cireasa), cateva rondele de ceapa rosie, 10 masline verzi, 6 masline negre, 4 linguri ulei de masline, 2 linguri otet de vin (alb), sare, piper macinat, 2
Ingrediente: – un piept de pui, – 2-3 morcovi, – o telina mica, – o salata verde, – o legatura ceapa verde, – masline, – ulei, otet, – sare, piper. Preparare: Pieptul se taie cubulete (e recomandat sa fie congelat) si se fierbe in apa cu putina sare sau vegeta. Morcovii si telina se dau
Ingrediente: Pentru 2 portii: – 200 g piept de pui dezosat – cascaval – ananas cubulete – oua – zeama de la 1/2 lamaie – mustar, – piper, sare – ulei Preparare: Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare dupa care se taie cubulete. Cascavalul se taie si el cubulete, dupa
Ingrediente: – 2 ardei grasi, – 3 rosii mari, – 100 g masline, – 120 g orez fiert in apa (de seara), – 200 g de carne de pasare sau de vita, fiarta sau fripta, taiata fidea Preparare: Ardeii copti se curata si se taie bucati, se amesteca cu orezul fiert, cu rosiile taiate felii
Ingrediente: – 1 cutie ciuperci taiate, – 200 g maioneza subtire, – 1/2 piept de pui sau resturi de pui fiert, ramase dupa dezosare, – usturoi sau hrean, dupa gust, – marar, sare, eventual putina menta Preparare: Se pune la fiert carnea de pui, dar pentru rapiditate e bine ca aceasta sa fie fiarta dinainte
Ingrediente: – 400 gr. piept de pui fiert, – 300 gr. cartofi fierti, – 100 gr. masline curatate, – 3-4 catei de usturoi, – 7-8 linguri de maioneza, – patrunjel verde Preparare: Pieptul de pui fiert se taie in lamele subtiri. Cartofi fierti in coaja sa curata si se taie cubulete mici. Pieptul de pui