Ingrediente: 5 salate, 100g unt, 1 ceapa, 1 lingura de faina, 2 oua crude, 2 oua fierte, 5 linguri smantana, sare. Preparare: Salatele se curata si se spala bine, se taie in doua si se pun la fiert timp de 20 de minute. Separat se pregateste un sos din faina. Se pune intr-o tigaie untul
Ingrediente: Pentru 8 portii: 1 kg carne de pui * 1 cutie ciuperci 1 l smantana 4-5 catei usturoi sare, piper, foi de dafin 25g unt (ulei) 1 lingura faina Preparare: Se condimenteaza bine carnea de pui cu sare, piper impreuna cu cateii de usturoi taiati in bucati si foile de dafin. Dupa ce se
Ingrediente: o varza potrivit de mare, 1-2 cepe, 2 morcovi, un pastarnac, o radacina patrunjel, 150 g smantana, 60 g unt, 2 l apa sau zeama de carne, 2 linguri orez, sare Preparare: Se curata varza, ceapa, si zarzavatul si se spala. Se toaca ceapa marunt, iar restul subtire, ca taiteii. Se calesc in unt,
Ingrediente: 500 g ciuperci, o ceapa, 200 g smantana, o lingurita de faina, sare, piper Preparare: Se spala ciupercile. Se taie potrivit de mari. Se toaca ceapa marunt si se pune impreuna cu ciupercile taiate, cu unt, intr-o cratita, pe foc, sa se inabuse bine, pana scade toata apa lasata de ciuperci. Se adauga sare,
Ingrediente: 500 g ciuperci, 500 g faina, 4 oua, 500 ml lapte, 200 ml ulei, ceapa, 100 g unt, 500 g smantana, sare si piper dupa gust Preparare: Din faina, oua, lapte si sare se prepara o compozitie de clatite din care se fac foi. Intr-un vas se caleste in unt mai intai ceapa taiata
Ingrediente: 1 kg varza, 3 linguri de ulei, 1 ceapa, 1 cub de supa concentrata, 200 ml smantana, 1 lingura de faina, sare, otet, 1 legatura de marar verde. Preparare: Se taie varza fideluta, se opareste cu apa, sare si otet. Se prajeste ceapa in ulei, se adauga varza scursa, se adauga atata apa cata
Ingrediente: 1/2 piept de pui dezosat 1 castravete 1 cartof mare 1 cescuta de smantana 1/2 cutie de iaurt simplu marar un praf de sare Preparare: Se pune pieptul de pui la fiert si cartoful, dar separat. Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici. Din smantana, iaurt si marar, se face un sos,
Ingrediente: 1 kg de cartofi, 3 oua, o cana smantana, 100 grame cascaval, 150 grame kaiser, sare, patrunjel. Preparare: Cartofii ii cureti de coaja, ii tai felii si ii sarezi, apoi ii la fiert. Intr-un vas termoizolant pui un pic de ulei si un strat de cartofi. Ouale le bati bine cu smantana, kaiserul si
Ingrediente: cartofi, branza nesarata, smantana Preparare: Se prepara piureul din cartofi si se adauga 2-3 linguri de branza data pe razatoare si o lingurita de smantana. Pentru copii mai mari, se mai serveste cu un ou prajit sau o pulpa de pui la gratar.
Ingrediente: – 1 piept de pui, sau carne de pasare gata tocata – 1 ceapa, -2 cesti lapte, -2-3 catei usturoi, sau usturoi verde – verdeta (1 legatura patrunjel si una legatura marar) – 1 ou – 1 lingura unt – 300 gr smantana – 200 gr faina – cateva felii de paine -sare, ulei
Ingrediente: – 400 g faina, – 400 g smintina, – 400 g zahar, – 4 oua, – 1 praf de copt, – 1 plic de zahar vanilat, – esenta de vanilie Preparare: Se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat, pana se topesc. Se adauga treptat smantana, praful de copt, cateva picaturi de esenta de
Ingrediente: – dovlecei – smantana – marar Preparare: Dupa ce se decojesc, dovleceii se taie in bucati mari si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si, cat sunt inca fierbinti, se toarna peste ei smantana amestecata cu marar tocat.
Ingrediente: – 400g carne tocata din piept de pui – 1 cescuta cu orez – 20g unt – 50g smantana – 2 oua – 1 lingura de faina – 200 ml lapte – sare – zeama de lamaie Preparare: Amesteca albusul cu orezul si carnea si modeleaza perisoare de marimea unei nuci, pe care le