Ingrediente pentru 6 persoane: pentru umplutură • 3 căni cu gutui tăiate cubuleţe • 1/2 cană cu stafide • 1 cană cu mere tăiate cubuleţe • 2 căni cu zahăr • scorţişoară • 2 căni cu apă pentru tartă • 4 linguri unt • 1,5 cană cu făină • 1 lingură ulei • 1/2 cană cu zahăr • puţină sare Mod de preparare:
Ingrediente PENTRU ALUAT: • 150 g făină • 3 linguri de cacao • 3 linguri zahăr pudră • 100 g unt • 2 gălbenuşuri • 1 lingură apă foarte rece; PENTRU UMPLUTURĂ: • 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucăţi • 50 g unt, la temperatura camerei, tăiat cuburi • 2 linguri zahăr tos • 1
Ingrediente: • 250 g făină integrală • 150 g unt sărat, rece, tăiat cuburi • 50 g zahăr pudră, plus pentru presărat • 4 gălbenuşuri şi 2 ouă • 225 ml frişcă lichidă • 225 g zahăr tos • coaja rasă şi zeama de la 3 lămâi • coaja rasă şi zeama de la 1
Ingrediente: • 4 kiwi • 125 g unt moale • 80 g zahăr • 1 ou • 250 g făină • 200 g smântână • 200 g ciocolată • 2 gălbenușuri Mod de preparare: Faceți un aluat din făină, 1 ou, zahăr și unt și lăsați-l acoperit în frigider pentru jumătate de oră.
Ingrediente: Pentru aluat: • 200 g făină • 75 g unt (scos din frigider cu câteva ore înainte) • 1 gălbenuș de ou • 50 ml apă • 50 g zahăr • 1 vârf de cuțit de sare • 2 picături de esență de lămâie (opțional) Pentru crema de lămâie: • 2 lămâi • 2
Ingrediente: Pentru blat: 200 gr faina 100 gr. unt 2 oua zahar Pentru umplutura: 1 budinca de vanilie 1 plic gelatina rosie capsuni Preparare: Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune o lingurita de zahar, sare, o lingura de apa rece, oul, untul. Se framanta repede, se aduna la
Ingrediente: 150 g faina 100 g unt 50 g zahar fin 1 ou sare fructe (piersici din compot, kiwi, portocale, etc.) 1 pliculet de crema de vanilie frisca Hulala 250 ml lapte 2-3 lg zahar pudra Preparare: Se face un aluat din faina, unt, zahar fin, ou si sare. Se unge o forma de copt
Ingrediente: 1 blat de tarta 200 ml frisca lichida 2 kiwi mari 4 jumatati de piersica din compot 1/2 banana 1 pliculet de gel pentru tort 100 ml apa sau 100 ml zeama din compot(la alegere) Preparare: Se aseaza blatul pe o farfurie lata, se bate frisca lichida cu mixerul pana se intareste (eu am
Ingrediente: Pt. aluat: 1 ou 2 linguri de zahar tos faina cat cuprinde Pt. crema: un plic de crema pt tarte 250 ml lapte visine ciocolata alba Preparare: Se bate oul cu zaharul pana isi dubleaza volumul, se adauga faina si se amestec pana se aduna cat de cat intr-un aluat, apoi se framanta putin.
Ingrediente: 2 bucati foetaj, 2 oua, 1/2 kg. spanac, 250 g branza de vaci bine maruntita, 60 g sunculita afumata, 50 g parmezan ras, sare, piper alb. Preparare: Fierbi spanacul in apa cu sare, il lasi la scurs si apoi il tai marunt. Il amesteci cu restul ingredientelor, pe care le pui unul dupa altul.
Ingrediente: 7 oua 7 linguri apa 7 linguri ulei 300 g faina 300 g zahar 1 praf de copt zahar vanilat Preparare: Bate albusurile spuma. Dizolva zaharul in apa, pe foc mic, pana obtii un sirop. Toarna-l fierbinte peste albus si mixeaza circa un minut. Toarna uleiul, amestecand in continuare. Adauga pe rand galbenusurile, praful
Ingrediente: 4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri smantana (sau iaurt), 8 linguri apa, 8 linguri faina, praf de copt, arome, fructe taiate felii (orice fel de fructe). Preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si apoi, pe rand toate celelalte ingrediente. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu faina, deasupra se pun feliile
Ingrediente: Aluat: faina 1 kg, unt 600 g, zahar tos 250 g, 6 oua, gem de capsuni 100 g, 2 plicuri praf de copt Umplutura: mac 1 kg, pesmet 300 g, zahar tos 400 g, coaja de lamaie rasa 100 g, lapte 500 ml, 1 plic zahar vanilat, Blatul superior: 8 oua, zahar tos 300
Ingrediente: 1 kg spanac verde 400 g branza de vaci 3 cepe 1 legatura marar si una de patrunjel 100 g smantana 5 oua 50 g unt topit 500 g aluat 100 ml ulei Preparare: se fierbe spanacul , se scurge bine, se amesteca cu branza rasa, ceapa tocata marunt, verdeata tocata marunt, smantana si
Ingrediente: 1 cartof mare 50 g spanac congelat 1 ou 40 ml lapte 1 lingurita smantana Preparare: Cartoful se curata, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda. Cu 2 minute inainte de a termina de fiert cartoful, se adauga in cratita la fiert si spanacul. Din lapte caldut
Ingrediente: Pentru blat: 200 g faina, 2 pachetele praf de copt, 100 g zahar, o lingura – 2 de cacao, 1 ou, 100 g margarina vanilie Pentru crema: 100 g zahar, 400 g branza proaspata, 100 g margarina, 2 oua 1 plic budinca de vanilie Preparare: Blatul – se amesteca toate ingredientele, pentru a rezulta
Ingrediente: Pentru 4 portii : – 600 g caise, – 1 pachet aluat de foitaj, – 150 g zahar pudra, – 50 g unt, – 2 crengute de rozmarin, – 1 lingurita ulei Preparare: Incingeti cuptorul la 180 grade. Desfaceti putin caisele si scoateti samburii cu grija, in asa fel incat fructele sa ramana intregi.
Ingrediente: 1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata Preparare: Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de a opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la
Ingrediente: 2 cani de faina 200 g margarina 150 g zahar 200 g caise 100 g gem de caise 1-2 linguri de pesmet 150 ml apa rece zahar vanilat, zahar pudra Preparare: 1. Se pregateste aluatul din faina, margarina, 100 g zahar si apa. Framanta-l bine si da-l la rece 30 minute, acoperit cu o
Ingrediente: 2 oua si 4 galbenusuri 125 g zahar pudra 150 ml frisca lichida 2 lamai 300 g cirese Pentru aluat: 175 g faina 100 g unt 1 galbenus 2 linguri de apa Preparare: 1. Amesteca faina cu untul pana cand arata ca pesmetul. Adauga galbenusul diluat cu 2 linguri de apa si formeaza un