Tartă cu gutui

Ingrediente pentru 6 persoane:

pentru umplutură

• 3 căni cu gutui tăiate cubuleţe
• 1/2 cană cu stafide
• 1 cană cu mere tăiate cubuleţe
• 2 căni cu zahăr
• scorţişoară
• 2 căni cu apă

 

 

pentru tartă

• 4 linguri unt
• 1,5 cană cu făină
• 1 lingură ulei
• 1/2 cană cu zahăr
• puţină sare

 

Mod de preparare:

Puneţi într-o cratiţă toate ingredientele pentru umplutură şi amestecaţi-le atent. Puneţi la foc mediu şi fierbeţi puţin, până când gutuile devin moi, apoi zdrobiţi gutuile şi merele, daţi amestecul deoparte şi lăsaţi să se răcească.

Separat, preparaţi aluatul pentru tartă: frecaţi untul cu faina, apoi adăugaţi uleiul, zahărul şi sarea. Aşezaţi două treimi din aluat într-o formă pentru tartă tapetată cu unt.

Puneţi peste acesta amestecul cu gutui şi mere, apoi adăugaţi restul aluatului deasupra, tăiat în fâşii subţiri.

Coaceţi la 180°C timp de 40 de minute, sau până când aluatul se rumeneşte, căpătând o frumoasă culoare aurie.

După ce s-a copt, se lasă să se răcească bine şi se taie în felii. Înainte de servire, ornaţi fiecare felie cu frişcă.

Găseşti mai multe reţete aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi