Mini-tarte cu kiwi și ciocolată

Ingrediente:
• 4 kiwi
• 125 g unt moale
• 80 g zahăr
• 1 ou
• 250 g făină
• 200 g smântână
• 200 g ciocolată
• 2 gălbenușuri

 

 

Mod de preparare: 
Faceți un aluat din făină, 1 ou, zahăr și unt și lăsați-l acoperit în frigider pentru jumătate de oră.
Pentru compoziție, încălziți într-o crăticioară, la bain-marie, smântâna, adăugați ciocolata și țineți la foc mic până aceasta se topește. Lăsați să se răcească și încorporați bine și cele două gălbenușuri.
Preîncălziți cuptorul la 180 0C.
În mini-forme pentru tarte, unse cu unt și tapetate cu făină, încercați să întindeți părți din aluat (atât pe fundul cât și pe pereții formei), aproximativ de un deget grosime. Puneți peste aluat compoziție, până la nivelul superior și dați la cuptor pentru 25-30 minute. Umplutura va fi încă moale la scoaterea din cuptor astfel încât trebuie s-o lăsați la răcit și apoi cam 2 ore la frigider până se întărește. La servire, adăugați deasupra felii de kiwi.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton