Tarta cu capsuni

Ingrediente:

Pentru blat:
200 gr faina
100 gr. unt
2 oua
zahar

Pentru umplutura:
1 budinca de vanilie
1 plic gelatina rosie
capsuni

 

 

Preparare:

Se cerne faina, se face loc la mijloc si se pune o lingurita de zahar, sare, o lingura de apa rece, oul, untul. Se framanta repede, se aduna la un loc in forma de minge si se lasa la rece aproximativ 2 ore.

Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 2 ore, intindem o foaie de 1/2 cm grosime.

Se unge forma de copt cu putin unt. Se pune foaia de aluat, apasand cu degetul pe margini ca sa se formeze o mica bordura in sus, iar restul de aluat ce iese afara se taie. Se fac 4-5 intepaturi cu varful unui cutit, ca aerul de dedesubt sa nu umfle aluatul.

Se pune deasupra o hartie unsa cu unt, iar pe ea boabe crude de fasole (pentru a nu se umfla aluatul).

Dam la cuptorul incins pt 20 de minute dupa care lasam sa se raceasca.

Pregatim budinca de vanilie conform instructiunilor de pe ambalaj.

Budinca calduta o asezam peste blatul racit, asezam capsunile peste budinca, iar peste adaugam gelatina rosie sau un sirop gros de zahar.
 

Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi