Un tată a surprins în imagini lumea în care trăieşte fiul său autist

Fotograful Thimothy Archibald a împărtăşit lumii întregi proiectul său de suflet – 'Echolilia' –, în care ne dezvăluie lumea în care trăieşte fiul său autist, Elijah, o lume neînţeleasă de cei mai mulţi dintre noi, din păcate.

Thimothy a început să-l fotografieze pe Elijah încă de când acesta avea 5 ani, în dorinţa de a-l înţelege mai bine şi de a se apropia mai mult de el. Elijah era extrem de retras, obsedat de obiecte mecanice, și simţea nevoia acută de repetiție. Archibald a arătat imaginile mai multor specialiști, care au confirmat că fiul său suferă de autism.

Archibald nu a dorit ca această relație (foto) tată-fiu să reprezinte o  simplă documentare, aşa că totul s-a transformat într-un amplu proiect de trei ani:  'Echolilia'. Termenul descrie repetarea de fraze, un lucru obişnuit printre cei care suferă de autism. Intenția lui Archibald a fost de a capta în fotografiile sale comportamentele repetitive ale fiului său.

După cum a explicat Archibald,  Elijah făcea anumite lucruri cu corpul său și pur şi simplu nu putea fi oprit. De exemplu, se legăna pe marginea canapelei, se întindea zilnic în grădină, pe iarbă, pentru a asculta muzică, se băga într-un container de jucărie din plastic, un ritual care a inspirat una dintre fotografiile acestei serii.

Proiectul 'Echolilia' l-a ajutat pe Archibald să înţeleagă situaţia în care se află fiul său, care este rolul său (de tată) în toată povestea aceasta şi, cel mai important, să accepte că Elijah este diferit.

Vezi si celelalte imagini in pagina urmatoare!

Page: 1 2 3

Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe articole