O femeie care acuza dureri severe de spate a aflat că a intrat în travaliu fără să știe că e însărcinată

O femeie care suferea de o durerea puternică de spate a rămas uimită când a ajuns la doctor și a aflat că era, de fapt, însărcinată și intrase în travaliu.

Ceira Sutherland, în vârstă de 24 de ani, și-a adus pe lume fetița în mare grabă, după ce a ajuns la Urgență cu dureri de stomac și coaste. Ceira, care lucrează la un magazin de animale de companie, susține că a avut menstruație cu șase săptămâni înainte de a naște, nu a avut burtică de gravidă, nu a suferit grețuri matinale și a folosit prezervative de fiecare dată când a avut raporturi intime cu partenerul ei.

„Nici măcar nu ne-am gândit să avem copii încă”

Ceira spune că a continuat să petreacă și să bea când nu știa că este însărcinată cu Amelia Aitken. Dar fata s-a născut la termen. Totul a venit ca o mare surpriză pentru Ceira și partenerul în vârstă de 27 de ani, Andrew Aitken, deoarece li s-a spus că va fi dificil să facă un copil din cauza sindromului ovarului polichistic (SOP) de care suferea femeia.

Ea descrie modul în care Andrew, măcelar de meserie, a fost atât de uimit că a devenit tată încât a stat „în tăcere și în stare de șoc' pentru multă vreme. Ceira, din Thurso, Caithness, Scoția, a declarat: „Nici măcar nu ne-am gândit să avem copii încă. Am SOP, așa că mi s-a spus de tânără că s-ar putea nici măcar să nu pot avea copii, așa că a fost o surpriză totală pentru noi. Foloseam prezervative de fiecare dată, așa că surpriză a fost și mai mare. Copiii au fost ceva ce ne doream amândoi, dar nu ne-am mai gândit la asta în ultima perioadă.”

Medicii au crezut că e ceva în neregulă cu vezica biliară a femeii

Cu două zile înainte de sosirea Ameliei pe lume, Ceira a lucrat o tură de 11 ore la serviciu, când a început să aibă dureri de spate chinuitoare. Nebănuind nimic, Ceira s-a dus acasă la partenerul ei. Dar când simptomele s-au agravat, a decis să meargă la Urgență.

 „La serviciu, trebuie să fac livrări mari și nu m-a deranjat niciodată până acum, dar mă durea spatele atât de mult încât a trebuit să mă așez și să iau o pauză. Mi-am terminat tura și m-am dus la partenerul meu acasă. M-am simțit foarte rău și mă durea spatele, am reușit doar să trag un pui de somn. M-am trezit și au început și durerile de coaste, dar nu m-am gândit la asta. Pe la 11 noaptea am decis să merg la spital” – a povestit ea, potrivit Mirror.

Medicii au trimis-o pe Ceira acasă după ce i-au prescris analgezice, dar a fost forțată să se întoarcă trei ore mai târziu, după ce durerea s-a intensificat. Cadrele medicale au crezut că ar putea fi ceva în neregulă cu vezica biliară a femeii, însă au fost confuzi cu privire la nivelul de durere pe care îl experimenta. După ce i s-a luat o probă de urină, lui Ceira i s-a spus că este însărcinată, dar a crezut că este un rezultat fals pozitiv din cauza SOP.

Citește și: Un copil născut prematur de o tânără a fost scăpat pe podea de ginecolog. „Îmi doream să fie un coșmar!”

 „Nici măcar nu știam că fac un test de sarcină pe proba mea de urină până când asistenta a spus că a ieșit pozitiv. M-am gândit că ar putea fi un test fals pozitiv din cauza SOP sau, dacă eram, aș fi fost gravidă doar în câteva săptămâni. Devenisem și mai îngrijorată de durerea groaznică” – a completat Ceira.

În cele din urmă, s-a confirmat că femeia era însărcinată, dar lui Ceira i s-a spus că bebelușul are cel mult 20 de săptămâni din cauza menstruației recente.

Ceira a spus: „Gândindu-mă la toate este atât de evident că au fost contracții, deoarece era o durere intensă la fiecare cinci minute, dar nu m-am gândit niciodată că unt în travaliu. Medicii nu au putut înțelege de ce mă durea atât de tare. Au spus că este un chist. Primeam pastile pentru ameliorarea durerii, dar nici măcar nu își făceau efectul.”

Citește și: Cum arată astăzi fetița cu „nasul lui Rudolf', născută cu hemangiom. Este adolescentă și a scăpat de complexele din copilărie

A doua zi, o asistentă a mers să-i mai facă femeii un ultim test de sarcină, când a văzut capul copilului ieșind. Ceira a spus: „În timp ce eram la control, asistenta a rămas uimită și mi-a spus ‘Ești însărcinată, capul e acolo, ești în travaliu’. Apoi m-au dus în mare grabă în sala de nașteri. Erau o mulțime de medici care mă așteptau în această cameră. M-am gândit că va fi un copil mic și nu știam dacă era o vârstă de supraviețuire. Odată ce am început travaliul și capul a ieșit, mi-au spus – ‘Acesta nu este un copil de 20 de săptămâni!'”

Ceira a născut o fetița sănătoasă, de 4.500 g, care a primit numele Amelia. Cu toate acestea, Ceira a fost îngrijorată de starea de sănătate a micuței, având în vedere că a recunoscut că a băut alcool în timpul sarcinii.

Ceira se bucură acum de un copil cuminte și fericit și și-a intrat rapid în rolul de mamă: „Sincer, mi se pare totul foarte ușor cu Amelia. De când avea o săptămână  a început să doarmă 12 ore pe noapte. Este un bebeluș cu adevărat fericit. Este o nebunie că acum un an nici nu știam despre ea.”

Foto – arhivă


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri