Calvarul unei mame ai căror copii sunt alergici la mâncare și apă. „Nu există nicio explicație pentru asta!”

O femei trăiește un adevărat calvar din cauza alergiilor severe cu care se confruntă copiii ei.

Shannon Doyle (37 de ani) are un băiat, Nathaniel, în vârstă de cinci ani și o fată, Thea, de doi ani și jumătate. Ambii au fost diagnosticați cu Sindromul de activare mastocitară, o afecțiune în care mastocitele din corp eliberează prea mult dintr-o substanță care provoacă simptome de alergie. Mastocitele fac parte din sistemul imunitar.

Cei doi copii sunt sever alergici la aproape toate alimentele și se confruntă adesea cu urticarie, dureri cronice și transpirație excesivă.

Nathaniel poate mânca doar nouă alimente fără a avea simptome de anafilaxie, care îi pot pune viața în pericol.

Iar Thea este forțată să trăiască dintr-o formulă specială pentru bebeluși care nu-i supără stomacul, deoarece mama ei susține că este alergică la apă dar și la toate tipurile de alimente.

„Nu aveam idee cum să îi ajut!”

Doyle a petrecut ani de zile mergând la diverși imunologi cu copiii pentru a încerca să-i ajute. Ea mai are o fiică mai mare, Shannon, în vârstă de 12 ani, care nu atât de dificilă când a fost vorba de mâncare.

Shannon Doyle locuiește cu familia în Victoria, Australia și a descoperit că era ceva în neregulă cu Nathaniel din primele luni de viață. Băiatul vărsa des, avea diaree cu sânge, erupții cutanate inexplicabile pe piele și țipa constant după ce era hrănit.

„A fost o situație în care m-am simțit foarte neputincioasă și a durat multe săptămâni. Nu am dormit și eram îngrijorată pentru el. A fost destul de dificil, deoarece nu aveam idee cum să-l ajut sau să-i opresc simptomele.' – a spus Shannon, pentru The Mirror.

„Transpira excesiv când dormea ​​până în punctul în care trebuia să schimb cearșafurile pe tot parcursul nopții. Am crezut că am avut un copil agitat, deoarece copilul meu cel mai mare era puțin neliniștit când era bebeluș, dar nu era nimic de genul acesta' – a continuat femeia.

La vârsta de aproximativ cinci luni, băiatul a fost internat la Spitalul de Copii Adelaide, timp de o săptămână pentru investigații.

Shannon spune că testele au arătat că există probleme cu sistemul său imunitar – era neutropenic, adică avea un număr scăzut de globule albe în sânge, ceea ce face dificilă lupta împotriva infecțiilor. Cu alte cuvinte, sistemul său imunitar nu funcționa așa cum ar trebui.

Shannon a început să-și schimbe dieta pentru a continua să-și alăpteze fiul și mânca doar salată verde și carne de miel, deoarece a observat că simptomele lui s-au diminuat datorită acestei diete. Dar acum corpul mamei începea să clacheze din cauza alimentației precare și Shannon s-a confruntat cu o scădere a tensiunii arteriale și cu un deficit de potasiu, din cauza căruia a leșinat de câteva ori.

„A fost foarte înfricoșător!”

Medicii i-au recomandat să renunțe la alăptare. Iar când a început diversificarea a durat mult timp până să realizeze ce poate mânca băiatul fără a-i fi rău. În cele din urmă, dieta copilului s-a redus la doar 9 alimente.

Thea, pe de cealaltă parte, are simptome de alergie chiar și când bea apă. Copilul poate trăi în prezent doar cu o formulă fără aminoacizi și alergeni. Shannon spune că în ultima perioadă  tolerat doar dovleacul.

„A fost foarte înfricoșător pentru că este singura formulă pe care o poate tolera, deoarece le-am încercat pe toate și au eșuat lamentabil', a recunoscut Shannon.

„Thea încă nu tolerează deloc apă. Când are apă simplă de la robinet sau apă filtrată, chiar și 10 mililitri îi provoacă urticarie, constipație, dureri de burtă și o face să se trezească la fiecare jumătate de oră plângând. Nu există nicio explicație pentru asta. Până și imunologii sunt nedumeriți'. – a adăugat ea.

„Încercările cu mâncarea sunt un coșmar!”

Shannon spune că a încercat orice tip de apă îmbuteliată din magazine, dar fără rezultat. Iar testele alimentare sunt un proces dificil.

„Încercările cu mâncarea sunt un coșmar, deoarece reacțiile durează zile întregi, dar ea plânge din nou după mâncare pentru că îi place să mănânce. În timpul pandemiei, aproape că am rămas fără formulă pentru ea, ceea ce a fost cu adevărat înfricoșător, dar, din fericire, spitalul local a reușit să obțină mai mult.'

Ea a mai spus că a cheltuit și 6.000 de dolari (3.000 de lire sterline) pentru un transplant de fecale pentru fiul ei – o procedură prin care se plasează materia fecală a unei persoane sănătoase în colonul unei persoane bolnave.

Emily Burghelea, postare îngrijorătoare cu fiul ei. „Îmi e cam frică, sincer!' Ce i s-a întâmplat bebelușului

„Sunt foarte speriată pentru viitorul lor. Ce fac dacă lucrurile se vor înrăutăți? Nimeni nu ne poate spune nimic pentru că este atât de rară această afecțiune. Am încercat mai mulți medici naturiști, nutriționiști, imunologi și nimeni nu mă poate ajuta.

Pentru alți părinți care se confruntă cu probleme similare cu alergiile copiilor lor, Shannon îi încurajează să înceapă un jurnal pentru a ține o evidență.

„Trebuia să devin detectiv și să țin un jurnal în fiecare zi pentru a nota toate simptomele, astfel încât să știu când un aliment nu le era benefic. Nu aveam idee că o persoană poate fi alergică la orice' – a mai precizat femeia.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri