Ce a descoperit o mamă care își monitoriza video copilul. Băiatul a fost ulterior diagnosticat cu cancer

Un băiețel în vârstă de șase luni a fost diagnosticat cu un cancer ocular rar, după ce mama lui a observat ceva ciudat când își urmărea fiul pe monitorul video pentru bebeluși.

În timp ce mama lui Benny îl monitoriza într-o noapte în pătuțul lui, ea a observat că unul dintre ochii fiului ei părea complet negru, iar celălalt avea o strălucire ciudată.

Ea a crezut inițial că ochii de culoare diferită se datorau unei erori de pe monitorul pentru bebeluși, dar când bunica a spus că a observat și ea că ochiul lui părea tulbure într-o anumită lumină, mama lui Benny l-a dus la un medic pediatru. După un RMN, medicii au diagnosticat copilul de șase luni cu retinoblastom, un cancer foarte rar al retinei care debutează de obicei în partea din spate a ochiului. Retinoblastomul este cel mai frecvent în rândul copiilor, notează Daily Mail.

Dr. Matthew Dietz, medic oncolog pediatru la Spitalul Primar de Copii Intermountain, a spus că părinții ar trebui să acorde atenție semnelor similare în cazul copiilor lor: „Părinții trebuie să observe fotografiile, videoclipurile și alte imagini ale copiilor lor în care un ochi strălucește și celălalt nu.'

Medicii de la Spitalul Primar de Copii Intermountain din Murray, Utah au reușit să vindece cancerul și să salveze o parte din vederea ochiului stâng al lui Benny, dar mama lui spune că încă se mai confruntă cu probleme de vedere.

Citește și: O fetiță și-a pierdut un ochi, după ce medicii i-au zis inițial că are doar o iritație

Vorbind despre recuperarea fiului ei, ea a declarat pentru KUTV: „Cancerul a fost depistat devreme.

Nu auzisem niciodată de retinoblastom până acum. Dar m-aș bucura dacă această poveste va apărea cumva în căutările pe Google ale unui viitor părinte îngrijorat.'

În loc să invadeze întregul corp al lui Benny cu chimioterapie, medicii l-au tratat introducând un microcateter, un tub subțire ca un fir, într-o arteră a piciorului său și trecându-l prin corpul său până la tumora din ochi pentru a administra chimioterapie direct în masa canceroasă.

Benny a primit tratamente prin cateter o dată la câteva săptămâni timp de câteva luni.

Medicii au vrut, de asemenea, să investigheze originea cancerului lui Benny, iar geneticienii au descoperit că îi lipsește gena 1 a retinoblastomului, care nu se observă de obicei la copiii cu acest cancer.

O secvențiere genetică mai extinsă a descoperit că micuțul de șase luni îi lipsea o parte a cromozomului 13, ceea ce este rar și poate duce la alte probleme medicale.

Acum, în vârstă de 18 luni, Benny a fost declarat vindecat, fără cancer, dar trebuie să se întoarcă la spital în fiecare lună pentru controale.

Citește și: O mamă a descoperit că fetița ei are demență în urma unui control la ochi. „O boală fatală, fără tratament sau vindecare!'

Băiatul și-a pierdut puțin vederea și acum urmează cursuri pentru surzi și orbi din Utah pentru a-l ajuta să se adapteze la schimbare.

Mama lui a mai spus că se confruntă cu unele întârzieri de dezvoltare.

Retinoblastomul este rar, dar este cel mai frecvent cancer de ochi la copil și aproximativ 300 de cazuri sunt diagnosticate în fiecare an. Este cel mai frecvent la sugarii cu vârsta de doi până la trei ani, iar rata de supraviețuire la cinci ani este de 96%.

Foto – capturi video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri