O fetiță și-a pierdut un ochi, după ce medicii i-au zis inițial că are doar o iritație

Katherine O’Neill, din Cheshire, a fost devastată când fiica ei, Amelia, a fost diagnosticată cu o formă rară de cancer ocular, după ce, inițial, credea că este vorba despre o simplă iritație.

Katherine, în vârstă de 42 de ani, a observat că Amelia își freca ochiul stâng de când s-a născut și și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu acest lucru, dar i s-a spus să nu-și facă probleme. Când copilul avea șase luni, bunica ei a observat că ochiul părea inert în timpul cinei, așadar familia a sunat medicul de familie în dimineața următoare.

„Am fost informată că roșeața ar putea fi o eczemă”

Familiei i s-a spus că Ameliei ar putea avea o cataractă sau retinoblastom – un cancer ocular rar. O săptămână mai târziu, la Spitalul de Copii din Manchester, a fost diagnosticată cu o tumoare la ochiul stâng.

„Prima dată am fost sfătuită de către asistent să pun lapte matern pe el. A fost o roșeață vizibilă pe pleoapă, dar ochiul părea normal. Ea trecuse peste verificarea vederii nou-născutului și am fost informată că roșeața ar putea fi o eczemă.

O mamă a dezvăluit simptomele aproape insesizabile ale cancerului cu care s-a confruntat fetița ei

Când Amelia a primit diagnosticul, am fost devastată. Nu mi-am sunat familia pentru că încă nu puteam să clachez, aveam o jumătate de oră de mers spre casă cu bebelușii. Pe drum, două doamne m-au oprit și vorbeau într-una despre bebelușii lor. Mă simțeam de parcă nu eram acolo. Mi se părea totul suprarealist și nu-mi venea să cred ce mi sa spus. Amelia se descurcă fantastic acum. Chiar nu observi că vederea ei se limitează doar la un ochi.' – a povestit mama fetei, pentru Mirror.

Bunica Ameliei a observat că ceva nu era în regulă cu privirea nepoatei sale în timpul unei cine și a luat decizia de a suna medicul de familie.

Katherine a explicat: „Amelia era în scaunul înalt când mama a spus: Ce e în neregulă cu ochiul Ameliei?Nu observasem nimic la ochi până atunci, dar sub reflectoarele din bucătărie, puteai vedea că este ceva cu ochiul ei. Am sunat medicul de familie a doua zi dimineață. El a examinat ochiul și mi-a spus repede că ar putea fi fie o cataractă, fie un cancer foarte rar numit retinoblastom.

Mi-a dat un pliant și mi-a spus că ne trimite la un test pentru cancer în două săptămâni. Nu puteam suporta gândul să aștept două săptămâni, așa că am contactat opticianul meu local. Dacă lui i se părea ceva în neregulă, știam că ne va trimite direct la spitalul meu local, ceea ce s-a întâmplat'.

„Ne-am dat seama că ochiul ei nu mai funcționează”

După ce a fost diagnosticată, Amelia a făcut șase ședințe de chimioterapie. Tumoarea s-a micșorat, dar cancerul a început să se răspândească, ceea ce a însemnat că Amelia avea nevoie de patru injecții de chimioterapie în ochi. Din această cauză, Katherine a luat decizia sfâșietoare de a îndepărta ochiul fiicei sale într-o operație de trei ore.

„Am dormit în pat lângă ea [în timpul chimioterapiei], era conectată la fire și a fost îngrozitor să privești totul', a spus mama. „A doua zi dimineața, părea foarte palidă și de îndată ce s-a trezit, a vărsat. A fost foarte somnolentă și i-a fost rău. Am luat decizia acolo să-i scoatem ochiul Ameliei. Ne-am dat seama că ochiul ei nu mai semăna cu ochiul ei nu mai funcționează și cel puțin dacă ar avea un ochi protetic, cancerul i-ar fi îndepărtat'  – a continuat ea.

Ochiul stâng al Ameliei a fost extirpat, iar acum are un ochi protetic cu care se descurcă „fantastic'. Katherine a mai spus: „Este un superstar. Are o personalitate minunată, pe o luptătoare. Este mereu dornică să încerce lucruri noi și să-și facă prieteni noi. Iubește personajul Peppa Pig, să facă prăjituri  cu bunica, să meargă în parc și să ajute în bucătărie.”

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri