O fată de 12 ani a murit din cauza unui încărcător de telefon

O fetiță în vârstă de 12 ani s-a electrocutat în timp ce și-a pus telefonul la încărcat în priză.

Laisa Sofia da Silva Teixeira, din Colonia do Piaui, în statul Piaui, din nord-estul Braziliei, a supraviețuit șocului inițial, dar, din păcate, rănile au fost prea grave și corpul ei a cedat în timp ce era tratată într-o secție de urgență.

Descărcarea electrică masivă a fost atât de gravă, încât a distrus și încărcătorul în sine, notează Daily Star.

Autoritățile locale au anulat cursurile școlare a doua zi după tragedie, în semn de respect și omagiu, iar în întreg orașul s-a declarat stare de doliu.

Citește și: A ajuns in spital cu reacție alergica severa, de la o banala jucărie pentru copii

”Cu profundă tristețe Primăria din Colonia do Piaui a primit vestea morții premature a Laisei Sofia da Silva Teixeira, care a avut loc pe 18 iunie. În acest moment de durere, simpatizăm cu familia îndoliată, în special cu mama ei, Ivone Maria da Silva, și cu tatăl ei, Edvaldo Jose Teixeira. Laisa Sofia da Silva Teixeira va fi mereu amintită cu drag de toți cei care au avut privilegiul de a o cunoaște. Fie ca sufletul ei să se odihnească în pace.”  – au transmis reprezentanții Consiliului orășenesc Colonia do Piaui, într-un comunicat.

Ofițerii standardelor comerciale au emis un avertisment cu privire la încărcătoarele contrafăcute în 2016, relatând: ”În timpul unei operațiuni recente, anchetatorii au cumpărat online 400 de încărcătoare Apple contrafăcute de la furnizori din întreaga lume și au descoperit că 397 dintre ele au picat singurul test de siguranță de bază”.

Oamenii sunt sfătuiți să cumpere produse electrice online doar de la furnizori de încredere.

„Pot costa cu câteva lire mai mult, dar bunurile contrafăcute și second hand sunt foarte periculoase și ar putea să vă coste casa sau chiar viața sau viața unei persoane dragi.'

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri