A ajuns in spital cu reactie alergica severa, de la o banala jucarie pentru copii

Doi parinti atrag atentia asupra unei jucarii pentru copii ce le-a pus copilul in pericol, dupa ce fetita lor de 3 ani, Lydia, a avut o reactie alergica severa, ce i-ar putea lasa semne pentru tot restul vietii.

Desi postarea este una din America, seturile de produse cosmetice destinate copiilor sunt la mare cautare si in Romania si parintii pot cadea in aceeasi capcana.

Un set de machiaj pentru copiii i-a provocat micutei basici si inflamatii dureroase

Mama fetitei a postat imagini greu de vizionat, mai ales de catre alti parinti, cu fetita sa in suferinta, spitalizata, dupa ce jucaria preferata i-a provocat basici si inflamatii la nivelul fetei:

„Fac aceasta postare deoarece simt ca e important sa reamintesc parintilor sa aiba mare grija cu jucariile pe care le dau copiilor lor.
Mie si lui Tony (NR: tatal fetitei), acest incident ne-a deschis larg ochii si vom fi mult mai precauti legat de ingrediente si ne vom informa asupra a ceea ce e periculos inainte de a cumpara, de acum inainte.
In urma cu 8 zile am cumparat un set de makeup pentru copii de la Family Dollar (NR: magazin de tip orice produs…).
Am crezut ca e un set de machiaj pentru copii inofensiv si non-toxic. In trecut ii mai cumparasem Lydiei acelasi tip de set, doar ca o alta marca, deci nu ne-am imaginat ca dupa ce avea sa se joace cu el, aplicandu-l pe ochi si buze, toate cosmarurile noastre aveau sa devina realitate.

Cosmetice pentru copii

In acest produs exista 6 substante chimice care sunt cunoscute pentru faptul ca pot provoca reactii alergice. Din pacate, Lydia a avut ghinionul sa fie una din acele persoane alergice, cu o reactie atat de grava incat a fost necesara internarea ei.
In 24 de ore, fetita noastra complet sanatoasa a ajuns sa aiba ochii atat de umflati si cu atatea basici, incat i s-au inchis complet. A facut si o reactie alergica pe intreg corpul, incat trebuia sa ii aplicam comprese reci la fiecare 30 de minute, deoarece pielea ei era fierbinte.
N-a prea putut manca in aceste zile din pricina basicilor si a buzelor crapate. Lydia a trecut prin atatea zilele acestea…
Vestea buna e ca am iesit din spital si ea e tot mai bine.
Va rog aveti grija cu ce ii lasati pe copiii vostri sa se joace, mai ales cand vine vorba de cosmetice pentru copii, ca sa nu li se intample si copiilor vostri.”

Asadar, chiar daca nu e vorba de acelasi set de machiaje, recomandam tuturor parintilor ca, inaintea cumpararii unui astfel de set pentru copilul lor, sa se documenteze cu privire la substantele continute de jucarie si potentialul risc de reactii alergice pe care acele substante il au.

Sursa: lovewhatmatters.com
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau