Diagnosticul primit de o fetiță căreia i-a apărut, din senin, o vânătaie sub ochi

În urmă cu câteva luni, părinții unei fetițe au observat o mică vânătaie sub ochiul ei drept, iar când au ajuns la medic, au primit o veste înfiorătoare – micuța avea cancer.

Harper Walker avea vârsta de un an și o lună când, în februarie 2023, părinții ei au observat o mică vânătaie sub ochiul drept. Mama ei, Jenny Huddart, 38 de ani, și tatăl, Adam Walker, 36 de ani, ambii profesori de profesie, și-au dat seama că forma vânătăii se mărea de la o săptămână la alta. 

„La început am fost în șoc total!”

După patru săptămâni, părinții au constatat că ochiul fetei și-a schimbat forma și părea nealiniat cu celălalt ochi. În tot acest timp Harper era zâmbitoarea și nu s-a plâns de nicio durere. Îngrijorați de cum evoluează pata de pe fața fetei, părinții au dus-o la medicul de familie, care, inițial, nu și-a făcut nicio grijă cu privire la vânătaia' fetei.

Diagnosticul crunt primit de o fată care acuza o durere în zona brațului: „Lumea noastră s-a prăbușit!'

„În general, sănătatea ei a fost întotdeauna bună. Este, de obicei, o fată fericită, zâmbitoare și jucăușă. Ne-am dus la doctor imediat ce am observat, dar medicul de familie nu a fost îngrijorat', a spus Jenny, citată de Mirror.

„Ne-am întors la doctor câteva săptămâni mai târziu, dar medicul a cerut să ne întoarcem peste alte două săptămâni. Apoi am cerut trimitere la un specialist oftalmolog și am programat-o pe fată pentru sfârșitul lunii aprilie.'

Însă situația s-a înrăutățit înainte de data programării, când părinții au observat că ochiul fetei nu mai este aliniat cu celălalt. Părinții îngrijorați s-au dus cu Harper la Urgență, iar medicii au început să-i facă diverse analize și scanări, iar în investigația medicală a fost implicată și o echipă de oncologie.

Rezultatele au revenit câteva zile mai târziu, când părinților li s-a spus că este vorba de un neuroblastom în stadiul patru – un cancer care se dezvoltă din celule nervoase imature găsite în mai multe zone ale corpului.

Medicii le-au explicat lui Jenny și Adam că tumoarea canceroasă își are originea în glanda suprarenală de pe rinichi. Și acum era prezentă și în membre, coaste, șolduri, craniu și măduva osoasă.

„Sincer, la început, am fost în șoc total, nu am putut realiza pe deplin ce se petrece. Apoi, când am conștientizat, a fost ca și cum lumea s-ar fi oprit. Cred că amândoi încă ne mai simțim năuciți de veste.' – a mai relatat mama fetei.

Harper a început imediat tratamentul de chimioterapie, pe care îl va continua până la sfârșitul acestei luni.  Apoi, urmează să fie operată pentru îndepărtarea tumorii din rinichi. După aceasta, fetița va trebui să treacă iarăși prin chimioterapie, dar cu doze mai mari. Fata are celule stem recoltate de la naștere, iar acestea vor fi folosite în procesul de recuperare, după chimioterapie.

„Harper nu și-a pierdut strălucirea”

Jenny a adăugat: „Odată ce chimioterapia intensivă s-a finalizat, lui Harper îi vor returna celulele stem. Asta pentru a o ajuta să înceapă să dezvolte noi celule sanguine sănătoase.'

Copila va trece apoi prin radioterapie, tratament care va viza locul inițial al cancerului, rinichiul ei, pentru a încerca să împiedice cancerul să recidiveze.

Urmează apoi imunoterapia, pentru a identifica și distruge celulele canceroase rămase în alte părți ale corpului. În ciuda greutăților ei, Jenny și Adam spun că Harper nu s-a schimbat și a rămas zâmbitoare, dar ce a supărat-o cel mai tare a fost că și-a pierdut părul.

 „Harper nu și-a pierdut strălucirea. Este atât de zâmbitoare cu echipa de asistente. Și colaborează cu ele. Și-a pierdut părul la câteva săptămâni după tratament, asta a supărat-o rău pe fată.' – a mai spus mama ei.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri