Diagnosticul crunt primit de o fată care acuza o durere în zona brațului: „Lumea noastră s-a prăbușit!”

Isabella Minney s-a plâns mamei sale de o durere la cot, dar după o vizită la medicul de familie, copilul de nouă ani a primit o veste pe care nimeni nu vrea să o audă.

Fata a fost diagnosticată cu cancer de sânge și a fost supusă unui tratament îndelungat și obositor.

Când ești părinte și copilul se plânge de o durere la mână sau picior, nu te îngrijorezi prea tare, gândindu-te că s-a lovit în joacă și îi va trece repede. Dar nu a fost și cazul Isabellei.

 „Isabella se plângea că are o durere la cot, așa că am dus-o la medicul de familie pentru a face niște analize și a fost internată imediat la Spitalul Morriston. Apoi a fost trimisă la Cardiff pentru teste suplimentare și s-a confirmat că are leucemie. Atunci, lumea noastră s-a prăbușit' – a spus mama ei, Julia, citată de Mirror.

„Fața ei a devenit complet umflată'

Isabella, din Penclawdd, a fost diagnosticată cu cancer de sânge în martie 2021 și de atunci a fost supusă unui tratament complex și foarte obositor.

„În câteva zile i s-a montat portul (n.r. – pentru chimioterapie) și a început calvarul. Obișnuia să aibă părul lung și castaniu și l-a pierdut în trei săptămâni, iar fața ei a devenit complet umflată', a adăugat Julia.

Fiica ei a fost doi ani în tratament, ce a inclus chimioterapie orală zilnică și terapie intravenoasă la fiecare patru săptămâni.

Ea a descris-o ca fiind „uimitor de rezistentă', deoarece s-a confruntat cu dureri uriașe care au fost obositoare din punct de vedere emoțional pentru întreaga familie.

Un băiat cu simptome de amigdalită a aflat că are leucemie. „Nu te aștepți niciodată la așa ceva!'

Din fericire, tratamentul Isabellei s-a încheiat săptămâna trecută, vineri, 14 iulie 2023, și a devenit prima persoană din luna aceasta care a sunat un nou clopoțelul la Spitalul Morriston, pentru a marca sfârșitul tratamentului de chimioterapie.

Clopoțelul marchează un moment special pentru pacienți, de obicei la doi sau trei ani de la începerea tratamentului, când sunt gata să revină la viața de zi cu zi. Astfel, întreaga familie poate sărbători  și reflecta asupra călătoriei emoționale și fizice prin care au trecut împreună. De asemenea, clopoțelul îi poate inspira pe copiii bolnavi de cancer să persevereze atunci când lucrurile devin și mai dificile.

„Personalul care a tratat-o ​​pe Isabella și ne-a ajutat pe toți prin tratamentul ei a fost incredibil. Au fost atât de susținători și înțelegători și nu știu ce ne-am fi făcut fără ei', a spus Julia.

Asistenta specializata in oncologie pediatrica, Angela Gallagher, a adaugat: „Copiii cu cancer au primit o parte din chimioterapia lor intravenoasa aici, în ambulatori, la Spitalul Morriston, în ultimii trei ani, Isabella a fost ultima pacientă pe vincristină (medicament pentru cancer). Ea este și a fost o sursă de inspirație uimitoare pe tot parcursul tratamentului pentru leucemie.'

Foto – capturi video


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri