Un băiat cu simptome de amigdalită a aflat că are leucemie. „Nu te aștepți niciodată la așa ceva!”

Tragedie pentru o familie din Glasgow, Scoția, când medicii au descoperit că un băiețel în vârstă de cinci ani, cu simptome de amigdalită, are leucemie.

Stephanie Dalziel, în vârstă de 29 de ani, a observat că fiul ei, Blake Gallagher, a început să piardă în greutate în toamna anului trecut.

„S-a luat în calcul amigdalita”

„Nu i-a fost niciodată rău. Abia în jurul lunii noiembrie a început să se simtă rău în mod constant. A început școala abia în august, așa că am crezut că este vorba despre afecțiunile comune ale copiilor, din colectivitate. L-am dus la doctor pentru că începuse să slăbească și refuza să mănânce sau să bea apă” – a explicat mama ei, citată de The Mirror.

„Am început să cred că ar putea fi anemic”

Medicii au crezut că simptomele lui ar putea fi atribuite amigdalitei, dar tratamentul cu antibiotice nu a ajutat.

„Inițial, s-a luat în calcul amigdalita, așa că l-am luat acasă și am început să-i dăm antibiotice, dar nu au ajutat deloc. Ne-am întors la doctor o săptămână mai târziu și a făcut analize de sânge. Am început să cred că ar putea fi anemic și că vom avea nevoie doar de suplimente cu fier. În ziua următoare, unul dintre specialiștii de la oncologie a venit și a vorbit cu noi și a spus că trebuie să facă un test de măduvă. Abia atunci am început să ne îngrijorăm. A doua zi, s-a confirmat că are leucemie. A fost un șoc pentru că nu te aștepți niciodată la așa ceva.”

La doar trei zile după diagnostic, micuțul Blake a început ședințele de chimioterapie. Iar veștile proaste au continuat să vină pentru Stephanie și partenerul ei, Anthony Gallagher, când fiica lor, în vârstă de cinci luni, s-a infectat cu Streptococ A.

Cum a ajuns un copil să fie suspect de leucemie după ce a băut lapte de vacă

Ea a explicat: „Am o fetiță care avea aproximativ cinci luni când Blake s-a îmbolnăvit. A doua oară când am ajuns cu băiatul la medic, ea avea Streptococ A. Eu și partenerul eram epuizați, ei fiindu-I foarte rău. În noaptea aceea, când am mers și am aflat diagnosticul băiatului, pur și simplu am înlemnit. Am simțit că sunt într-un coșmar din care nu mă mai pot trezi.

„M-a lovit o realitatea dureroasă”

Stephanie speră acum să facă și alți părinți conștienți de simptomele care vin odată cu leucemia.

„Abia după câteva zile am ieșit din șoc și am realizat cât de grav este. Apoi, când am ajuns în secția cu bolnavii de cancer, m-a lovit o realitatea dureroasă, prin care aveam și noi să trecem. Am izbucnit în lacrimi când am realizat infernul” – a mai spus ea.

Sistemul imunitar al băiatului a fost doborât de chimioterapie, ceea ce înseamnă că nu poate face activitățile distractive pe care le făcea înainte, cum ar fi să meargă să se joace în parc.

„Acum nu avem voie să mergem, deoarece chimioterapie i-a afectat sistemul imunitar. Este îngrozitor pentru că el cere mereu să meargă, dar nu poate.” – a mai declarat mama băiatului.

În ciuda diagnosticului, Blake, care este un băiat curajos, a început să se familiarizeze mai mult cu tratamentul său și continuă să se lupte cu boala.

Foto – Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri