Anca Lungu, dezvăluiri dureroase, la un an după ce și-a pierdut cel de-al treilea copil. „Sunt încă o mamă îndoliată!”

Anca Lungu a făcut o dezvăluire dureroasă în mediul online, când a vorbit despre o sarcină pe care a pierdut-o acum un an.

În vârstă de 37 de ani, vedeta de televiziune are doi copii, un băiat în vârstă de 4 ani, Iorgos, cu actualul soț, grecul Harry Arampatzis și o fată, Natalia (9 ani), din fosta căsnicie cu Ștefan Lungu. Anca Lungu s-a mutat în Franța de câțiva ani, cu familia.

Pierderea unei sarcini e dureroasă”

Pe contul ei de socializare, prezentatoarea de la Prima TV a relatat un episod trist și dureros care s-a petrecut anul trecut. Abia acum și-a făcut curaj pentru a-și deschide sufletul în fața oamenilor.

„Au trecut 365 de zile de când mi-am pierdut cel de-al 3 lea copil. Sunt încă o mamă îndoliată. Am avut nevoie de 1 an pentru a găsi curajul de a scrie aceste rânduri. O fac cu lacrimi în ochi. E un subiect tare sensibil și de cele mai multe ori minimizat: „gândește-te că ai doi copii sănătoși acasă”, „mai bine că s-a întâmplat acum, decât mai târziu”, „e selecție naturală”, se întâmplă des, li se întâmplă multor femei”, „e doar o sarcină, ești încă tânără”.

Dacă vi se întâmplă să fiți în preajma unei femei care trece prin așa ceva, nu folosiți niciuna dintre frazele enumerate mai sus! Nu invalidați suferința unor mame care își pierd copiii! Da, din punct de vedere medical e o sarcină mai avansată sau mai puțin avansată care se oprește din evoluție, dar din punct de vedere emoțional, viitoarea mamă își pierde copilul căruia i-a făcut loc în sufletul ei, cu care și-a imaginat tot restul vieții, căruia i-a ascultat bătăile inimii, i-a vorbit și poate chiar i-a găsit un prenume” – a scris Anca Lungu în postarea sa.

Citeşte şi: Anca Lungu dezvăluie cum arată viața ei din Franța și cum își crește copiii: „Nu sunt adepta răsfățului extravagant” / Exclusiv

Citeşte şi: Anca Lungu face Crăciunul în România. Ce planuri are pentru Revelion: „Am simțit că bunica zâmbește de acolo”

Citeşte şi: Cum îşi continuă viaţa după divorţ Anca Lungu, vedeta de pe coperta UNICA

Citeşte şi: Anca Lungu, schimbare majoră la 4 ani de la divorțul de primul soț

Vedeta de televiziune încurajează femeile care trec printr-o asemenea dramă să își facă, deși este dificil, curaj pentru a vorbi despre tragedia lor. În plus, ea condamnă persoanele care întreabă adesea cuplurile când sau de ce nu mai fac un copil.

„Pierderea unei sarcini e dureroasă, iar femeile aleg tot mai mult să nu vorbească despre asta. Lipsa de empatie și invalidarea durerii lor sunt cu siguranță o parte dintre motive. O îmbrățișare simplă și sinceră poate cântări mult mai mult decât vă puteți imagina! Eu am avut parte de astfel de îmbrățișări și m-am simțit binecuvântată.

„Experiența trăită mi-a arătat că e încă nevoie de educație”

Voi încheia cu un mesaj pentru cei care obișnuiesc să pună întrebarea atât de intruzivă cuplurilor. Mă refer desigur la „vă doriți un copil?” sau „când faceți un copil?” sau „vă opriți la doi sau vi-l doriți și pe al treilea?'. Imaginați-vă că puneți întrebarea asta unui cuplu care tocmai a pierdut o sarcină sau mai multe sau poate unui cuplu care tocmai a primit vestea că nu poate avea copii. Experiența trăită mi-a arătat că e încă nevoie de educație la acest capitol, așa că am ales să scriu aceste rânduri în speranța că femeile vor fi mai bine însoțite în durerea pierderii lor.  

p.s. Desenul îi aparține Nataliei. L-a făcut după ultima ecografie, când totul era bine și bebelușul nostru zâmbea. Este imaginea pe care am ales să o păstrez în memoria suflețelului a cărui misiune a fost atât de scurtă” – a încheiat ea, referindu-se la desenul de mai jos.

Foto – Instagram


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri