În această reţetă sănătoasă, gustoasă şi foarte uşor de preparat (pe care o puteţi servi copilului începând cu vârsta de 12 luni), tradiţionala folie de aluminiu, pe care toată lumea o foloseşte în bucătărie, este înlocuită cu succes de foaia de salată, mai naturală şi comestibilă. Ingrediente: • 1 morcov • 100 g
Ingrediente: Pentru aluat: â–º 200 g unt â–º o lingurita chimen â–º un praf sare â–º 4 linguri smantana sau iaurt â–º 300 g faina Pentru umplutura: â–º 4-6 rosii cherry â–º 300 g bacon â–º 300 g mozzarella â–º busuioc proaspat â–º cimbru uscat si macinat â–º pesmet â–º patrunjel Preparare: Se
Ingrediente: 4 fire de ceapa verde, 4 cartofi mari, 5 felii sunca, ulei, sare, piper, cascaval Preparare: Cartofii in coaja ii ungem cu putin ulei, ii condimentam si ii invelim in folie de aluminiu. Asezam cartofii in cuptor si ii lasam sa se coaca 40 de minute. Cand sunt gata ii scoatem, ii taiem pe
Ingrediente: Pentru 4 portii: 200 g aluat de foetaj, 200 g carnati afumati, 100 g cascaval, 100 g sunca presata, 10 ml ulei, 1 legatura marar, 10 g vegeta (optional), piper, boia. Preparare: Aluatul de foetaj se intinde pe masa, apoi se taie pe latime in fasii de circa 10 cm, care se condimenteaza cu
Ingrediente: ardei gras rosu mare cateva felii de sunca de pui orez ceapa verde marar verde 3-4 morcovi tineri si dulci ulei sare curry Preparare: Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine
Ingrediente: salam Palaciego sunca presata masline negre cascaval 1 morcov 1 ardei gras rosu 1 castravete Preparare: Se taie cuburi din sunca presata, se trec printr-o tepusa de frigaruie, se orneaza deasupra cu patratele de cascaval, castravete si ardei. Locomotiva se face mai inalta si se orneaza cu maslina, iar rotile se fac din rondele
Ingrediente: o cutie spaghetti, 200 g sunca afumata, o ceapa, 100 g mozzarella, ulei de masline, o cutie mare de smantana, sare si piper. Preparare: Fierbem pastele in apa multa cu sare. Le scurgem si le lasam deoparte. Taiem sunca feliute, in uleiul de masline calim ceapa, adaugam si sunca, sarea si piperul si lasam
Ingrediente: 150 g orez, 75 g sunca presata, 75 g cascaval, 100 g ciuperci din conserva, 50 g unt, 400 g supa de pasare. Pentru sos: 300 g suc de rosi, piper, cimbru, sare. Preparare: Orezul se fierbe 10 minute cu supa, apoi se introduce in cuptor. Cu aproximativ 5 minute inainte de a fi
Ingrediente: o bagheta de paine 250 g sunca de Praga sau orice alt mezel 250 g cascaval jumatate ardei rosu jumatate ardei galben masline negre fara samburi smantana Preparare: Se taie sunca, cascavalul, ardeiul si maslinele cubulete mici. Bagheta se taie pe o singura parte pe lungime si se scoate miezul de paine, apoi se
Ingrediente: 300g cascaval 100g unt sau margarina 500g branza dulce de vaca 120g sunca 1/2 ardei verde iute 1/4 ardei rosu capia sau gras 1/4 ardei galben gras sare si piper dupa gust Preparare: Taiem cubulete sunca si ardeii. Punem branza dulce de vaca intr-un castron si condimentam cu sare si piper. Adaugam sunca si
Ingrediente: 300g sunca praga 300 g cascaval 3 linguri smantana 3 linguri faina 4 oua crude 4 oua fierte 1 rosie 1 ardei sare, piper patrunjel sau marar Preparare: Amestecam smantana, ouale crude si faina pana se omogenizeaza. Adaugam cascavalul ras, sunca, ardeiul si rosia taiate cubulete, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Turnam jumatate
Ingrediente: 300 g branza de vaci 100 g branza telemea (data prin razatoare) 2 linguri margarina marar tocat fin 300 g sunca presata 200 g maioneza sare, piper Preparare: Se amesteca intr-un castron: branza de vaci, telemeaua, margarina, mararul, sarea si piperul. Se framanta bine pana cand se face ca o pasta groasa. Se umplu
Ingrediente: 2 cartofi rosii, de marime medie, necuratati 2 cesti de ciuperci proaspete, taiate felii 1/2 ceasca de sunca, taiata bucatele 1/2 ceasca de ceapa verde, tocata marunt 1/2 lingurita de boia dulce 1/4 lingurita de boia iute (optional) 1/4 ceasca de smantana 1/4 ceasca de cascaval Cheddar dat pe razatoare 1 lingura de ulei
Ingrediente: 400 g orez, 6 morcovi, 300 g sunca presata, 300 g maioneza Preparare: Fierbi orezul in apa cu sare si il speli bine in mai multe ape. Fierbi morcovii si ii dai prin razatoarea mare, iar sunca o tai cubulete. Asezi alternativ intr-un vas de sticla, pentru a se vedea straturile, astfel…orez , morcovi,
Ingrediente: 500 g ciuperci intregi, 200 g sunca , 100 g cascaval , 50 g unt , 1 ceapa , 1 lingura pesmet , 100 ml ulei, 1 legatura patrunjel verde, sare , piper. Preparare: Calesti in ulei ceapa curatata si tocata marunt. Adaugi piciorusele ciupercilor curatate si tocate, sunca si cascavalul taiate cubulete, sare
Ingrediente: 2 felii de paine feliata o jumatate de felie de sunca branza sau cascaval ras (sau svaiter) unt Preparare: Prajiti painea la prajitor/toaster. Ungeti cu unt feliile calde de paine, si puneti sunca pe una dintre ele. Sandwich-ul fiind facut, acoperiti-l cu cascavalul ras si cu o bucatica de unt cat o nuca. Dati
Ingrediente: 500 g taitei, 250 g sunca presata, 200g cascaval, 5 oua, 100g unt, 200 g smantana, sare dupa gust. Preparare: Se fierb taiteii si se scurg in strecuratoare, se rade cascavalul, se taie sunca in cubulete. Se freaca untul spuma si se amesteca cu 150g cascaval ras, se adauga ouale batute cu sare, smantana