Cartofi copti cu sunca si ciuperci

Ingrediente:

2 cartofi rosii, de marime medie, necuratati
2 cesti de ciuperci proaspete, taiate felii
1/2 ceasca de sunca, taiata bucatele
1/2 ceasca de ceapa verde, tocata marunt
1/2 lingurita de boia dulce
1/4 lingurita de boia iute (optional)
1/4 ceasca de smantana
1/4 ceasca de cascaval Cheddar dat pe razatoare
1 lingura de ulei de masline

Preparare:

Strapunge cartofii cu furculita si pune-i in cuptorul cu microunde pe un prosop de hartie la distanta cam de 3 centimetri unul de celalalt. Coace-i la microunde cam 8-10 minute sau pana cand se inmoaie (ii poti coace si intr-un cuptor normal, incalzit la mediu spre inalt, dar dureaza cam o ora – o ora si jumatate). Lasa-i apoi sa se raceasca suficient incat sa-i poti lua cu mana.

In timp ce cartofii se coc, unge o cratita cu ulei de masline si pune-o la foc mediu spre mare si caleste ciupercile cam 1 minut. Apoi scade focul la mediu si mai lasa cam 2 minute inainte sa amesteci boiaua, ceapa verde si sunca. Mai amesteca o data, iar apoi opreste focul si acopera cratita cat timp pregatesti cartofii. Taie pe jumatate cartofii copti si apoi amesteca-i putin cu o furculita. Toarna smantana peste ei si decoreaza cu amestecul de sunca, ceapa si cascaval.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Preparate de baza