Ingrediente: 1 kg. cartofi, 400 ml. lapte, 100 gr. unt, sare, 50 ml. ulei, 3 linguri cu varf de faina, 3 mere acrisoare, zahar, vanilie, scortisoara, sare Preparare: Se fierb cartofii curatati in apa cu sare. Intr-o cratita speciala pentru sos se pune uleiul, cand e incins,faina si se stinge imediat cu 0,5 l apa.
Ingrediente: 400 g cartofi 100 g faina 7 linguri de zahar 14 prune ulei o farfurie de pesmet Preparare: Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cubulete. Dupa ce s-au fiert se piseaza asemeni piureului. Cand s-au racit se amesteca cu faina, un praf de sare si 2 linguri de zahar. Coca va
Ingrediente: lapte, oua, smantana, unt, cartofi, cascaval (sau mozzarella), cateva feliute de sunca Preparare: Lapte, oua, smantana, unt, cartofi, cascaval (sau mozzarella), printre care s-au strecurat cateva feliute de sunca – iata o combinatie dulce si consistenta, pe care o poti prepara in multe feluri. De data asta, insa, gratinarea este la putere! In ce
Ingrediente: 3 cartofi mai mari 100 g branza de burduf 100 g branza de vaci 2 oua 30 ml ulei de masline 20 g sare chimen piper boia dulce Preparare: Cartofii se spala bine, apoi se pun sa fiarba circa 25 min in apa cu sare, se scurg de apa si se lasa la
Ingrediente: 1 kg de cartofi 3 cepe mari kaizer afumat unt Preparare: Se pun catofii la fiet, taiati in felii mari si groase. Intr-o tigaie de teflon caliti ceapa, iar dupa ce este gata adaugati si feliile de kaizer. Cartofii ar trebui sa fie nici prea fierti dar nici prea cruzi. Dupa ce i-ati scurs
Ingrediente: 1 ou, gris, o lingura de ulei (optional) Preparare: Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune grisul. Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pana cand se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai
Ingrediente: 200 gr cartofi fierti, 3 linguri ulei de masline, un galbenus, 100 gr smantana, 7 catei de usturoi pisati, putin otet, sare, piper Preparare: Se fierb cartofii, se curata si se pun intr-un vas impreuna cu uleiul, smantana si galbenusul. Se bat foarte bine cu mixerul. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure
Ingrediente: branza telemea de oi 200 g, unt 150 g, smantana 100 g, masline 100 g Preparare: Se fierb maslinele timp de 45 min., se lasa in apa cateva ore, se scot samburii si se trec maslinele prin masina de tocat impreuna cu branza telemea. Se adauga untul si smantana si se amesteca bine, pana
Ingrediente: cartofi lapte unt branza topita cascaval ras un catel de usturoi sare Preparare: Se fierb cartofii in coaja cu un catel de usturoi, se paseaza cat sunt inca fierbinti, adaugandu-se lapte cald, unt, branza topita si putin cascaval ras. Dupa gust se mai poate adauga putina sare sau vegeta. Se orneaza cu verdeata tocata.
Ingrediente: – o cana orez – un morcov – o ceapa – o cana cu apa – sare, piper sau alte condimente Preparare: Intr-un vas de sticla termorezistent se pun orezul, apa, morcovul ras, ceapa curatata si crestata in patru si condimentele. Vasul se acopera cu capac si se da la cuptor 20 de minute.
Iată cum sa faci tzatziki exact ca în Grecia și să te bucuri mereu de acest preparat. Ingrediente: – 2 castraveti, – 500 g iaurt, – 4 catei de usturoi, – 4 linguri ulei, – 1 lingurita chimen, – 2 fire marar, – 1 castravecior murat, – sare si piper dupa gust Preparare: Se taie
Ingrediente: – 100 grame cascaval, – 60 grame telina, – 60 grame unt, – 50 grame faina, – 4 galbenusuri de ou, – 1 legatura de patrunjel (care se va toca marunt), – sare, piper dupa preferinta. Preparare: Telina si cascavalul se dau pe razatoare marunta, untul se da si el printr-o sita marunta sau
Ingrediente: Pentru 6 portii: – 200 g fasole verde – 200 g mazare boabe – 400 g legume asortate (cumparate la punga, congelate; se gasesc in diferite amestecuri) – 2 linguri otet de vin rosu – 3 linguri ulei de masline – 2 linguri patrunjel proaspat, tocat Preparare: 1. Fierbe fasolea. Adauga mazarea si mai