Ingrediente: 250 g cartofi, 10 g unt, 10 g branza rasa, un galbenus Preparare: Cartofii se coc, se zdrobesc si se amesteca cu unt, branza, galbenus de ou. Se aseaza gramajoare pe o tava unsa, se presara schweitzer ras (daca vreti) si se coc la foc iute. Ei i-am strivit cu furculita si i le-am
Ingrediente: 2/3 cana de lapte 4 linguri de unt topit 1 lingura de zahar 1 cana de germeni de grau sau alte cereale 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme rotunde, pe care le pui
Ingrediente: 500 ml apa 3 rosii mari 2 morcovi taiati rondele 2-3 cartofi mijlocii 1 ardei gras 1 legatura de verdeata cateva frunze de telina 1 ceapa 1 lingura smantana ulei de masline Preparare: Morcovii, ceapa, ardeiul si cartofii se pun impreuna la fiert. Dupa aceea se adauga rosiile taiate marunt, sau date prin razatoarea
Ingrediente: o banana 10 capsune un pic de zahar vanilat Preparare: Se spala capsunele si se curata de codite, iar banana se taie rondele. Se adauga in blender si se mixeaza pana ce se obtine o crema, dupa care se adauga putin zahar vanilat. Asta daca vreti, merge si fara. Mai puteti adauga si biscuiti
Ingrediente: 500 ml apa 200 gr morcovi 50-100 ml lapte (formula sau de mama) 100 gr piept de pui Preparare: Pieptul de pui se spala, se taie cubulete si se pune la fiert. Morcovii se taie in cubulete mici si se pun si ei la fiert. Dupa ce s-au fiert, se paseaza bine si se
Ingrediente: Pentru blat: 4 albusuri 1/4 lingurita praf de copt 225 gr zahar cu granulatie fina 75 gr alune de padure, macinate fin Pentru crema: 300 ml frisca 1 lingura zahar cu granulatie fina 1-2 linguri lichior cu aroma de zmeura (optional) 350 gr zmeura proaspata Preparare: 1. Porniti cuptorul cu circa 10 minute inainte
Ingrediente: 2 oua, 50 g zahar praf, 2 varfuri de cutit de bicarbonat de sodiu, 200 g miere, 250 g faina defoitaj, 1 lingurita de scortisoara si una de cuisoare macinate, untura sau ulei pentru uns tava, facultativ 50 g migdale. Preparare: Ouale intregi se freaca spuma cu zahar si bicarbonat; se adauga mierea calduta,
Ingrediente: 1/2 piept de pui dezosat 1 castravete 1 cartof mare 1 cescuta de smantana 1/2 cutie de iaurt simplu marar un praf de sare Preparare: Se pune pieptul de pui la fiert si cartoful, dar separat. Dupa ce s-au fiert se taie in cubulete mici. Din smantana, iaurt si marar, se face un sos,
Ingrediente: orez, morcov, ardei rosu, ceapa, rosii, carnita, ulei de masline. Preparare: Se fierbe separat orezul. Carnita (piept de pui sau muschiulet de vita), ardeiul, morcovul, ceapa si rosiile se fierb in apa, adaugandu-se o lingurita de ulei de masline. La final se scurge apa de la orezul fiert si impreuna cu legumele si carnita
Ingrediente: cartofi, branza nesarata, smantana Preparare: Se prepara piureul din cartofi si se adauga 2-3 linguri de branza data pe razatoare si o lingurita de smantana. Pentru copii mai mari, se mai serveste cu un ou prajit sau o pulpa de pui la gratar.
Ingrediente: Pentru foi: 250 gr.zahar pudra 80 gr margarina 3 linguri miere de albine fierbinte 2 oua 4 linguri de lapte 1 lingurita de bicarbonat stins in lamie sau otet faina cat cuprinde, sare Pentru crema: 4 budinci de vanilie 1 l lapte 200 gr zahar pudra 1 cutie margarina Pentru glazura: 150 gr zahar
Ingrediente: – 8 cartofi – 2 linguri unt – oua – 300 g piept de pui (carne de pui) – 150 g cascaval sau telemea – patrunjel verde – 4 linguri smantana – ulei – putin pesmet Preparare: Fierbi cartofii cu tot cu coaja. Dupa ce au fiert, ii cureti, adaugi untul, ouale si faci
Ingrediente: – 500 gr cartofi – o pulpa de pui – o ceapa – un ardei gras rosu – 2 morcovi – 1 lingura pasta de tomate sau 2 rosii – verdeata – un praf de sare Preparare: Se pune mai intai la fiert pulpa de pui, pentru a lua spuma care se face, dupa
Ingrediente: – 500 ml apa – macaroane – branza de vaca sau branza facuta in casa – o lingura de unt – un ou Preparare: Se pune apa la fiert si dupa ce a dat in clocot, se adauga macaroanele. Ungeti un vas rezistent la caldura cu putin unt si adaugati macaroanele fierte. Peste macaroane
Ingrediente: -10 bucati de ficatei de pui – o ceapa – 1 morcov – o pulpa de pui – o lingurita de bulion sau o rosie mai mare – verdeata – un praf de sare Preparare: Puneti separat la fiert ficateii, in apa sau in lapte, ori puteti adauga in apa in care fierb, putin
Ingrediente: un mar sau para o banana o portocala 3-4 lingurite de biscuiti pisati Milupa Preparare: Se pune portocala in blender si se mixeaza. Se pune prima pt ca isi lasa zeama si asa se pot pasa si celelalte fructe mai usor. Dupa care se adauga marul si/sau para si banana taiate cubulete, dupa care
Ingrediente: – 500 gr cartofi, – un piept de pui dezosat, – ceapa, – un praf de sare, – 1 ou, – ulei de masline, – 2-3 rosii (sau bulion) Preparare: Se curata cartofii de coaja si se taie in rondele mai groase. Pieptul de pui se fierbe si apoi se da prin masina de
Ingrediente: branza dulce facuta in casa 1 dovlecel un pic de unt Preparare: Branzica se prepara dintr-un litru de lapte Dorna, peste care se pune, dupa ce a dat in clocot, 4 lingurite de iaurt. Apoi se strecora de zer si se pune intr-un tifon la scurs. Intre timp fierbeti si dovlecelul. Dupa ce branzica
Ingrediente: 1 ceasca mica de orez 1 morcov 1 fir de ceapa verde sau jumatate de praz 10 cubulete de spanac congelat sau o cana de spanac proaspat putin ulei de masline Preparare: Puneti separat orezul la fiert. Dupa ce acesta s-a fiert, il strecurati de apa si il adaugati peste spanacul, pe care l-ati
Ingrediente: – 15-20 cubulete de spanac congelat – o ceapa mica – o lingurita de unt – 250 ml lapte – o lingurita de pasta de tomate – 1 catel de usturoi – 1 ou Preparare: Se pune apa la fiert, dupa care se adauga cubuletele de spanac. Ceapa se taie marunt. Dupa ce s-a