Ingrediente: 2 cartofi mari 2 morcovi 3-4 bucati de broccoli 50-100 ml de lapte o jumatate de lingurita de unt un praf mic de sare Preparare: Legumele se curata si se pun impreuna la fiert, dupa care se pun in blender si se mixeaza (sau le mai puteti pasa cu mixerul). Dupa ce ati obtinut
Ingrediente: un iaurt o banana 2-3 linguri de biscuiti pisati de la Milupa Preparare: Peste iaurtel se adauga banana sfaramata si biscuitii pisati, apoi se amesteca.
Ingrediente: – cateva foi de varza sau vita de vie, – un piept de pui dezosat, – o ceapa mare, – 2-3 rosii, – ulei de masline, – un praf de sare, – orez si verdeata. Preparare: Se fierbe pieptul de pui dupa care se da prin masina de tocat carne. Se taie marunt ceapa,
Ingrediente: – 1 – 1,5 litri de apa (depinde cat de groasa vreti sa iasa), – 2 dovlecei, – 2 morcovi mari, – o ceapa, – un ardei gras (de preferat rosu pentru aspect), – o rosie mare, – un cartof mare, – albitura (telina sau pastarnac), – broccoli, – un praf de sare, –
Ingrediente: – 500 gr cartofi, – 50 gr unt – 50 ml lapte – 2 oua – 50 gr smantana – 50 gr telemea – verdeata (o legatura patrunjel, si o legatura marar) Preparare: Din cartofi, lapte, unt se prepara un piure, care se amesteca cu verdeata tocata marunta. Se unge bine o cratita cu
Ingrediente: – 2 galbenusuri de ou – 2 lingurite de gris – 1 lingurita unt – 2-3 frunze de spanac – 1 morcovas fiert – 1/2 cartof mic fiert Preparare: Se face un piure dintr-un galbenus de ou fiert amestecat cu 2 galuste (facute din galbenus crud cu gris si cu unt) pentru mai multa
Ingrediente: – 450g faina, – 300 g telemea de oaie, – 150g cascaval, – 400 g unt, – un ou, – mac, susan, chimen. Preparare: Ingredientele trebuie sa fie reci de la frigider cand le lucrati. Se dau pe razatoare branza, untul si cascavalul si se amesteca cu faina intr-un castron. Se framanta bine cu
Ingrediente: 300 gr spanac , orez, o rosie, un morcov mic, o jumatate de ceapa coapta Preparare: Se spala si se fierbe spanacul, iar intr-o oala separata se fierbe pe jumatate morcovul cu rosia si ceapa coapta. Se zdrobesc ingredientele si se amesteca cu orez fiert si supa in care a fiert morcovul, apoi se
Ingrediente: 2 pere potrivite, 200 ml ceai de tei Preparare: Se curata perele de coaja, se taie in lamele indepartand cotorul, se pun intr-un castron peste care se toarna infuzia se tei racita. Se tine la frigider aproximativ 2 ore. Se scurge surplusul de lichid lasand circa 2-3 linguri din lichidul in care au stat
Ingrediente: 100 g mazare dulce, proaspata 100 g carne de curcan, preferabil piept ulei de masline 1 lingurita de zahar sau glucoza Preparare: Mazarea se fierbe pana se inmoaie bine. In apa se adauga zaharul sau glucoza si un varf de cutit de sare iodata. Separat de fierbe pieptul de curcan. Se pune o lingurita
Ingrediente: 100 gr orez, 1 mar, 1 para, suc stors de la 1 portocala. Preparare: Se alege orezul, se spala, se pune la fiert si se mesteca continu, ca sa nu se lipeasca. Intre timp se curata marul si para si se taie cubulete, se stoace si portocala. Cand orezul este aproape fiert se adauga
Ingrediente: – 200 gr branza telemea, – 100 gr branza de vaci, – 50 gr unt, – 5 ridichii, – marar verde, – 3 cuisoare, – 1 mana cereale Musli, – 1 bucatica de cascaval. Preparare: Amesteca intr-un castron branza telemea cu branza de vaci si cu untul si freaca bine pana ce totul devine
Ingrediente: – 500 ml apa – 250 g zarzavat (dovlecei, morcov, patrunjel, rosii, ardei gras, frunze de patrunjel, spanac) – doua lingurite de faina. supa crema – un galbenus de ou (optional) – o lingurita de unt – verdeata – sare – 100 ml lapte Preparare: Legumele, spalate, curatate si taiate bucati se fierb foarte
Ingrediente: – o punga de ficatei proaspeti – 2 oua – o lingurita de unt – sare. Preparare: Se fierbe ficatul in apa cu sare si separat cele doua oua. Se pune ficatul fiert in robot impreuna cu galbenusurile de la oua si cu untul. Se mixeaza bine, pana devin o o pasta omogena. Se
Ingrediente: Pentru 6 bucati: – 200 g ciocolata cu lapte, rupta bucati – 25 g unt – 90 g pernute crocante – fulgi de cereale cu ciocolata – 100 g migdale sau alune de padure in ciocolata alba Preparare: 1. Asaza forme din hartie cerata pentru briose pe o tava speciala (vezi foto). Pune ciocolata
Ingrediente: Pentru 20 de bucati: – 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei – 100 g zahar – 3 galbenusuri – 250 g faina, cernuta – 1 lingurita praf de copt – faina pentru pudrat – planseta – 200 g ciocolata amaruie – bilute argintii comestibile Preparare: 1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Freaca untul
Ingrediente: 40 g de carne de pui (a se evita grasimea), 30 g de orez, 1 morcov mare ras, 250 ml de apa, o bucatica de unt, 2 linguri suc de portocale. Preparare: Se rumeneste puiul taiat in bucatele. Se adauga orezul, morcovul ras si apa. Se da in clocot, apoi se lasa sa fiarba
Ingrediente: Pentru aluat : – 500 g faina, – 250 g margarina, – 3 linguri zahar pudra, – 2 galbenusuri, – 20 g drojdie, – un sfert de ceasca de lapte, – 1 varf de cutit de sare; Pentru umplutura : – 250g nuci macinate, – 200 g zahar pudra, – stafide, – coaja rasa
Ingrediente: – 3-4 ficatei de pui, – o ceapa mica, – un morcov mic, – un ou (intreg sau doar galbenusul), – 50 ml lapte, – o lingura faina, – sare. Preparare: Se taie ceapa marunt iar morcovul se da prin razatoare si se dau impreuna cu ficatul prin masina de tocat (sau chiar la
Ingrediente: 1-2 dovlecei, branza de vaci, 1 ou, smantana Preparare: Sufleu de dovlecei 1-2 dovlecei, in functie de dimensiuni, se curata de coaja si se fierb. Apoi se paseaza si se amesteca cu branza de vaci (poate si orice fel de branza), si 1 ou batut. Se pune compozitia intr-un vas termorezistent si se baga