Ingrediente: – 1 mar – 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet – cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala Preparare: Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul. Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru
Ingrediente: o mana de orez 2 mere Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric. Cand fierbe se pune orezul (cam o mana) si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se
Ingrediente: – dovlecei – smantana – marar Preparare: Dupa ce se decojesc, dovleceii se taie in bucati mari si se fierb in apa cu sare. Se scurg de apa si, cat sunt inca fierbinti, se toarna peste ei smantana amestecata cu marar tocat.
Ingrediente: – orez – branza de vaci Preparare: Orezul se fierbe si se mixeaza impreuna cu branza de vaci. In acest amestec, in functie de toleranta si varsta copilului se pot adauga: piure de cartofi, galbenus de ou, cacao (peste 1 an), zahar vanilat sau coaja de lamaie rasa, morcov crud ras, portocale, unt, stafide
Ingrediente: Pentru 6 portii: – 600 g carne pasare, – 80 g ceapa, – 50 g morcov,, – o radacina de patrunjel, – 5 lingurite unt (ulei), – 2 lingurite faina, – 100 ml lapte, – zeama in care a fiert carnea. Preparare: Bucatile de carne se fierb impreuna cu zarzavatul tocat. Separat, intr-o cratita,
Ingrediente: 1 andiva 1 cartof 1 lingura iaurt gras 1 lingura suc de lamaie 1 lingurita zahar Preparare: Se curata andiva, se da la o parte cotorul care e amar, se spala si se taie bucati. Se curata si se taie in bucati cartoful. Se pun bucatile de andiva si de cartof intr-o cratita cu
Ingrediente: – o cana de lapte de vaca, – 2 rosii, – o lingura de gris Preparare: Se oparesc rosiile, se curata de coaja si de seminte si se pun la foc intr-un vas in care s-a pus laptele. Cu cinci minute inainte de a se lua de pe foc se pun 1-2 linguri de
Ingrediente: – o jumatate de piept de pui taiat cubulete si fara piele – 2 morcovi – o radacina patrunjel – o ceapa mica – 100 gr smantana sau lapte – 1 ou – 1 legatura patrunjel – 1 ceasca de orez, – sare dupa gust Preparare: Se taie ceapa fin si se pune la
Ingrediente: – 250 g dovlecei, – 100 g morcovi, – 50 g pastarnac, – ceapa, – unt (ulei), – 10 g orez , – 600 ml apa, – 10 g faina, – 50 g smantana, – sare, – patrunjel Preparare: Zarzavatul taiat marunt se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand este bine
Ingrediente: – legume: morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, cartofi, – 1 ou, – gris, – iaurt, – unt. Preparare: Legumele se curata, se spala, se rad prin razatoarea mica, cartofii se taie cubulete. Separat se fac galustele dintr-un ou, 4 lingurite de gris si unt. Dupa ce au fiert legumele se adauga galustele si se lasa
Ingrediente: – 6 oua, – 6 chifle, – 30 g unt, – sare, piper. Preparare: Se taie varful fiecarei chifle dupa care se scobeste miezul cu grija sa nu se rupa coaja. Se ung chiflele pe dinafara si pe dinauntru cu unt, se pun intr-o tava si se introduc pentru cateva minute in cuptor. Apoi
Ingrediente: – 1 ou, – 200 ml iaurt, – o cana zahar, – o jumatate de cana ulei, – o lingurita de praf de copt, – 3 linguri de dulceata, – o lingura de INKA. Preparare: Se amesteca ingredientele in aceeasi ordine de mai sus si se mixeaza bine timp de 5 min. Se aseaza
Ingrediente: – cartofi, – unt, – lapte, – branza de vaci Preparare: Cartofii se coc la cuptor, apoi se curata de coaja si se scobesc de miez. Acesta se amesteca cu unt, lapte, branza de vaci si un pic de sare. Se obtine o pasta cu care se umplu cartofii si se tin la cuptor
Ingrediente: – mere – gris Preparare: Fructele se fierb in apa, apoi se scurg si, in aceeasi apa, se fierbe grisul; se adauga un pic de zahar si se amesteca cu merele pasate. Se bate cu telul, la rece, pana devine spuma, apoi se serveste.
Ingrediente: 1 – 1.5 litri de apa (depinde cat de groasa vreti sa iasa), 2 dovlecei, 2 morcovi mari, o ceapa, un ardei gras (de preferat rosu pentru aspect), o rosie mare, un cartof mare, albitura (telina sau pastarnac), broccoli, un praf de sare, 1 ou, ulei de masline, verdeata (patrunjel sau leustean), o ceasca
Ingrediente: – 140 g de dovleac – 1 ou tare (din care pana la varsta de 1 an nu se da bebelusului decat galbenusul) Preparare: Se curata dovleacul, se elimina fibrele, samburii si, bineinteles, coaja, apoi se taie in bucati. Se fierb bucatile de dovleac in oala sub presiune. Intre timp se fierbe un ou
Ingrediente: – branza de vaci moale (poate fi si branza preparata in casa din 250 ml lapte, care se fierbe in baie de aburi cu 2 pastile de calciu lactic, se amesteca pana se separa branza si se strecoara). – banana prospata Preparare: Branza de vaci se amesteca cu banana pana devine un pireu omogen.
Ingrediente: 500 g apa, 200 g carne fara os, 2 cepe mici, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 150-200 g os de vaca, 2 lingurite orez, patrunjel verde, sare. Preparare: Se pune la fiert osul in apa cu sare. Se fierbe pana scade apa la jumatate, apoi se completeaza cantitatea de apa evaporata pana la 500
Ingrediente: 1 cartof mare; 50 g de spanac congelat; 1 ou; 40 ml de lapte; 1 lingurita cu smantana proaspata Preparare: Se taie cartoful in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Cu 2 minute inainte de a opri focul (pentru ca bucatile de cartof au fiert), se pune in cratita la
Ingrediente: – 120 g margarina vegetala sau unt ; – 400 g zahar; – 50 g cacao (cam trei linguri); -10 linguri de lapte rece; – 4 oua; – cateva patratele de ciocolata; – un pliculet de praf de copt sau o lingurita de bicarbonat de sodiu; – 250 g faina. Preparare: Se freaca untul