Ingrediente: 5 rosii, 1/2 kg ficat de pui, 1 ceapa, 1 ou, sare, cascaval ras, 1 lingura ulei porumb, 1/2 cana apa. Preparare: Se aleg rosii mari, coapte si tari. Se spala si se taie in doua pe lungime. Se scobeste miezul si se da deoparte intr-un alt vas. Ficatelul se spala si se pune
Ingrediente: – 1 piersica bine coapta – 1 caisa bine coapta – 2-3 linguri de Nestle Grau cu Miere – 1 lingura de branzica de vaci. Preparare: Spala bine fructele, decojeste-le si zdrobeste-le marunt. Intr-un castronel prepara Nestle Grau cu Miere cu formula lapte-praf de continuare. Adauga fructele maruntite si branzica. Amesteca bine si serveste
Ingrediente: – 500 g mere, curatate de coaja si seminte, taiate bucatele – 30 ml suc de mere, – 1/2 lingurita de scortisoara, – 15 ml frisca, – 75 g granola (cereale – grau sau orez – cu ciocolata). Preparare: Puneti intr-o craticioara merele, sucul de mere si scortisoara. Fierbeti sub capac 10-15 minute. Zdrobiti
Ingrediente: – 2-3 mere, – 1 1/2 lingura de scortisoara, – 2 linguri de zahar si apa plata Preparare: Se spala merele, se taie in jumatate si li se scot samburii, apoi se taie in sferturi si se pun intr-o craticioara, peste ele se adauga apa plata, dar sa nu le acopere, apoi se adauga
Ingrediente: o bucata de piept de pui morcov o radacina de patrunjel ceapa pastarnac telina frunze de patrunjel Preparare: Se apala bine carnea de pui si se fierbe. Cam la 10 min dupa ce se ia spuma de la carne, se adauga zarzavaturile curatate si spalate (care se dau prin sita, pentru ca micutul tau
Ingrediente: – 250 ml lapte – 50 ml apa – 20 g gris – 1 ou – 2 lingurite zahar – 2 lingurite unt – 1 lingurita pesmet Preparare: Se pregateste mai intai laptele cu gris. Se lasa la racit si se adauga untul, galbenusul, sarea si albusul batut spuma. Se pune in tava unsa
Ingrediente: – 2 oua – 50 g zahar, – 20 g unt – 30 g faina – 250 g mere Preparare: Se curata cateva mere, se dau prin razatoare si se presara putin zahar. Separat se freaca 50 g zahar cu unt, se adauga galbenusurile, apoi faina in ploaie si merele, la urma albusurile batute
Ingrediente: – 1 lingurita de zahar – o mana de orez – 2 mere mari Preparare: Se pune apa la fiert intr-un ibric, cu zaharul. Cand fierbe se pune orezul si se fierbe bine, pana infloreste. Se aleg doua mere mari, se spala, se sterg de apa si se pun intr-o tavita la cuptor, la
Ingrediente: – 2 linguri miere – 1 cutie mica de iaurt – 150ml lapte – 1/2 pachet zahar vanilat – 3 mere coapte – putina scortisoara Preparare: Se pun in mixer merele cu coaja, taiate si fara simburi. Adaugam scortisoara, zaharul, mierea, laptele rece si iaurtul. Se da bine cu mixerul totul. Se decoreaza cu
Ingrediente: – 5 mere – 4-5 linguri nuci tocate – 3-4 linguri zahar pudra – 1 pumn de stafide inmuiate – coaja si zeama de la 1 lamaie Preparare: Se scobesc merele. Se amesteca nucile tocate cu zaharul pudra, stafidele inmuiate, coaja rasa si zeama de lamaie. Cu acest amestec se umplu merele scobite. Se
Ingrediente: 1 morcov 1 cartof jumatate de pastranac (radacina) jumatate de patrunjel( radacina) jumatate de telina 1 ceapa potrivita un pic de sare pentru gust. Preparare: Se curata legumele, se taie cubulete, se pun la firt in apa cat sa le acopere. Dupa ce au fiert se scoate ceapa si restul legumelor se lasa sa
Ingrediente: – 4 albusuri – 120 g zahar – 100 g zahar pudra – 15 g intaritor alimentar Pentru glazura : – 2 albusuri – 50 g zahar – 200 g zahar pudra – putina cacao Pentru garnitura : – covrigi de zahar – bombonele de ciocolata – zahar decorativ colorat – martipan galben Preparare:
Ingrediente: – 500 g mazare – 1 ceapa alba – 2 linguri unt – 100 g crutoane – zeama de la 2-3 lamai verzi (lime) – sare, putin piper, proaspat rasnit – coriandru Preparare: Se lasa la fiert mazarea in apa cu sare. |ntre timp, separat, ceapa se curata si se taie bucati mici. Se
Ingrediente: – 200 g cartofi – 200 g morcovi – 60 ml ulei de masline – o bucata de praz – putin patrunjel – sare, dupa gust Preparare: Se spala si se curata cartofii, morcovii trebuie doar spalati bine, nu se curata neaparat de coaja. Se dau in clocot „crutoanele“ de legume. Dupa ce s-au
Ingrediente: – 1 mar dulce – 1 morcov – 1 portocala – 1 lingura de cereale/fulgi de ovaz – 1 lingurita unt – 150 ml zeama de morcovi Preparare: Se cojesc marul si portocala, se indeparteaza semintele si se taie bucati mici. Se spala si se taie marunt morcovul. Legumele si fructele, impreuna cu fulgii
Ingrediente: – 2 cartofi mici – 2 prune – 6 castane comestibile (proaspete sau semipreparate) Preparare: Se cojesc cartofii si castanele si se taie marunt. (Daca folositi piure de castane gata preparat, il amestecati cu bucatile de cartofi dupa fierberea acestora). Totul se lasa la fiert pe foc mic timp de 20 de minute, dupa
Ingrediente: – 2 cani de faina – 2 si 1/2 lingurite praf de copt – 2 linguri zahar – 3/4 lingurita de sare – 1/2 cana de caise taiate – 1/2 cana ulei – 1 ou batut spuma – 3/4 cana lapte Preparare: Amesteca faina, praful de copt, zaharul si sarea cu uleiul si caisele.
Ingrediente: – 2 si 3/4 cani de faina – 1/4 lingurita de sare – 2 lingurite de praf de copt – 1/2 lingurite de sare – 1 si 3/4 cana de zahar – 3 oua – 1/2 cana de suc de caise – 1/2 cana apa – 1/3 cana de caise decojite – 1 lingurita
Ingrediente: – o jumatate de kilogram de caise decojite – 2 cani de suc de struguri albi (se poate inlocui cu apa) Preparare: Fierbe sucul de struguri sau apa impreuna cu fructele timp de 15 minute. Scoate fructele si paseaza-le. Pentru a subtia compozitia obtinuta, adauga sucul sau apa fierta pana capata consistenta pe care
Ingrediente: – 2/3 cana de lapte – 4 linguri de unt topit – 1 lingura de zahar – 1 cana de germeni de grau sau alte cereale – 1 cana de faina Preparare: Amesteca laptele cu untul si zaharul. Adauga germenii de grau si faina, pana se obtine o coca tare. Taie coca in forme