Biscuiti iepuras glasati cu ciocolata

Ingrediente:

Pentru 20 de bucati:
– 150 g unt, inmuiat la temperatura camerei
– 100 g zahar
– 3 galbenusuri
– 250 g faina, cernuta
– 1 lingurita praf de copt
– faina pentru pudrat
– planseta
– 200 g ciocolata amaruie
– bilute argintii comestibile

Preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180°C. Freaca untul cu zaharul pana cand amestecul se deschide la culoare si devine pufos. Incorporeaza galbenusurile pe rand, adauga faina, praful de copt. Opreste robotul imediat ce ingredientele s-au combinat. Framanta aluatul pana devine neted. In film alimentar, da-l la rece 15 minute.

2. Pudreaza planseta cu faina si intinde aluatul in foaie de 3/4 cm grosime. Cu o forma speciala in forma de iepuras, decupeaza biscuitii si pune-i pe o placa de copt, tapetata cu hartie de copt. Da la cuptor 12-13 minute. Asaza-i apoi pe un gratar metalic, pentru a se raci.

3. Topeste ciocolata la bain-marie, intr-un vas mic, asezat deasupra unuia mai mare plin cu apa si aflat pe foc. Pune o foaie pergament sub gratarul cu biscuiti. Toarna putina ciocolata usor racita pe fiecare biscuit si netezeste cu un cutit-paleta. Recupereaza, pe hartia pergament, ciocolata care se prelinge. Pune o biluta pe fiecare biscuit, ca sa marchezi ochiul iepurasului.

Poti sa inlocuiesti ciocolata amaruie cu ciocolata cu lapte. Daca nu ai la indemana bilute argintii, poti folosi drajeuri mici colorate.

Timp de preparare: 40 de min.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton