Ingrediente: 4 copanele de pui, ierburi aromate, sare un castravete un morcov unt o lingura de pasta de rosii Preparare: Se inabusa bine la cuptor intr-o tava cu capac copanele de pui unse cu unt si presarate cu ierburi aromatice si un praf de sare. Se scot apoi pe farfurie si se orneaza in mijloc
Ingrediente: cateva felii de paine; 2 ficatei de pasare; 1 ardei gras rosu; 10 masline negre; 1 ou Preparare: Se fierb ficateii si se paseaza bine cu un praf de sare, se fierbe bine un ou si se scoate galbenusul si se paseaza impreuna cu ficateii. Puteti adauga si un varf de cutit de unt
Ingrediente: 1 I apa, 400 g legume diverse, 10 g faina, 10 g unt (ulei), 1 galbenus ou sare Preparare: Legumele se fierb si se paseaza. Dupa ce a fost strecurata, zeama se pune din nou la fiert. Separat, se prepara un sos alb din faina, simpla sau rumenita, care se dilueaza la rece cu
Ingrediente: 200 g orez, un litru de lapte, 8 linguri de zahar, un plic zahar vanilat, coaja de portocala, 3 galbenusuri, un kg de mere, 2 linguri de unt. Preparare: Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul
Ingrediente: 1 cartof mare 50 g spanac congelat 1 ou 40 ml lapte 1 lingurita smantana Preparare: Cartoful se curata, se taie in bucati si se pune la fiert intr-o cratita cu apa clocotinda. Cu 2 minute inainte de a termina de fiert cartoful, se adauga in cratita la fiert si spanacul. Din lapte caldut
Ingrediente: 100 g de capsuni (sau fragi) 2 iaurteuri cu 40% grasime 1 pachetel de zahar vanilat sucul de la un sfert de lamaie cateva frunze de menta proaspata bine spalate Preparare: Se spala bine capsunile, li se scot coditele, se strivesc si se amesteca cu iaurtul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si frunzele de
Ingrediente: 4 felii de sunca 4 felii de paine bulion cascaval ras unt Preparare: Ungeti usor feliile de paine cu unt si apoi cu bulion. Adaugati cate o felie de sunca si presarati cu cascaval ras. Puneti la cuptorul incins timp de 10 minute. Este delicios cu o salata verde sau doar asa ca o
Ingrediente: 100 g de conopida (broccoli); 10 g de unt sau smantana; 20 g de pesmet 1 cartof sau o felie de paine unt sau margarina Preparare: Se curata conopida (broccoli); spaland-o bine cu apa clocotita. Se pune la fiert la foc potrivit, in apa clocotita, timp de 30 de minute. Vasul se acopera. Pentru
Ingrediente: 120 ml lapte batut o jumatate de banana sau o piersica (sau orice alt fruct copt) sucul de la o jumatate de lamaie 2 linguri cu suc de portocale putin zahar vanilat Preparare: Se curata si se taie fructul in bucatele, se stropeste cu sucul de lamaie si se zdrobeste. Se adauga laptele, zaharul
Ingrediente: 150 g cascaval ras 10 g unt 2 oua putin chimen Preparare: Amestecati cascavalul ras cu galbenusurile de oua, apoi adaugati albusurile batute spuma si chimenul pisat. Tapetati cu hartie o forma unsa cu unt, in care turnati compozitia. Se coace in cuptor la foc potrivit. Puteti servi cu o salata de rosii sau
Ingrediente: 2 galbenusuri de ou un praf de sare un fir de marar proaspat 3 lingurite de iaurt cremos o lingurita de branzica proaspata faramitata Preparare: Se amesteca ingredientele (galbenusul se freaca cu iaurtul si branzica, se adauga si mararul tocat) si se pune cu lingura intr-o tava speciala, cu forme rotunde ca de briose.
Ingrediente: 3 rosii 150 gr. paste fainoase integrale patrunjel tocat 2-3 linguri ulei de masline sare. Preparare: Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei. Se face un sos din rosii astfel: se decojesc rosii dupa care se taie bucatele mici. Se pun la fiert cu 1-2 linguri ulei de masline. Se fierbe
Ingrediente: Pentru 2 persoane: 100 gr aluat pizza pasta de tomate crenvursti branza mozzarella sau cas cascaval masline negre 1 felie gogosar sau ardei rosu ulei de masline Preparare: Aluatul de pizza se intinde si se pune intr-o forma rotunda, apoi se unge cu pasta de tomate, amestecata dupa gust, cu ulei de masline, sare
Ingrediente: Pentru 6 persoane: 200 gr piscoturi sampanie 1 plic crema de vanilie 500 ml lapte 500 gr cirese fara samburi zahar pudra Preparare: Mai intai se prepara crema de vanilie, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se da un pic la rece in frigider. Pe fiecare farfurie se asaza 3 piscoturi de sampanie, iar deasupra
Ingrediente: 1 cartof, 1 morcov, 1 patrujel radacina, 1 ficatel de pui (fript), piept de pui (facut pe gratar sau pe o tablita la aragaz), 2-3 linguri lapte, 1 lingurita branza de vaci proaspata, 1 cubulet de unt, sare. Preparare: Fierbeti radacinoasele adaugati untul si un praf de sare. Le pasati, apoi adaugati branzica, pieptul
Ingrediente: 8 caise 2 piersici 4 linguri inghetata de fistic 200 ml lapte Preparare: Fructele se spala si se curata de samburi, dupa care se pun in shaker, impreuna cu laptele. Se agauga si inghetata si se mixeaza din nou. Bautura se toarna in pahare si se serveste imediat. Paharele se pot decora cu feliute
Ingrediente: 300 gr file de peste alb (salau, cod, merluciu) 800 ml supa (din urmatoarele legume: morcov, telina, pastarnac, radacina de patrunjel) 2 lingurite de unt 1 ceapa intrega 1/2 cescuta de zeama de lamaie 2-3 fire de patrunjel, marar un praf de sare Preparare: Pestele se spala si se pune la fiert 15 minute,
Ingrediente: 2 kiwi 1/4 cana branza de vaci 1/4 cana cerale pentru copii Preparare: Cele doua fructe de kiwi de paseaza, apoi se adauga branza de vaci si se amesteca bine pana se obtine o pasta omogena. La sfarsit se adauga si cerealele. Pofta mare!
Ingrediente: un dovlecel un cartof 60 ml lapte 15 gr unt putina branza de vaca rasa (sau cascaval) Preparare: Legumele se taie in bucatele mici, apoi se pun la fiert, dar separat. Cartoful se fierbe 10 minute, pana cand se inmoaie, iar dovlecelul se pune la fiert cu untul si se lasa tot pana se
Ingrediente: 250 gr orez 2 fileuri de peste o frunza de dafin 300 ml lapte 50 gr unt o ceapa mica, taiata marunt 175 gr mazare sau fasole verde fiarta 2 oua fierte tari, taiate felii Preparare: Orezul se fierbe ca pentru pilaf. Separat se fierbe pestele cu foaia de dafin, in lapte, la foc