Ingrediente: PENTRU ALUAT • trei căni de făină • 100 g de zahăr • 100 ml de apă • patru linguri de ulei • o linguriţă de esenţă de rom • un praf de copt • un zahăr vanilat • trei linguri de cacao • 50 g de stafide şi de nuci PENTRU GLAZURĂ •
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta 300 gr stafide 600 gr branza dulce 300 gr zahar 4 oua 4 linguri de smantana 200 ml ulei 50 ml esenta de rom Preparare: Foile se lasa la decongelat la temperatura camerei. Pui la inmuiat stafidele in apa calda cu esenta de rom si 50 de gr
Ingrediente: 300 g faina 150 g unt 2 galbenusuri 4 linguri cu lapte 3 linguri smantana 2 linguri zahar scortisoara 1 kg mere vanilie stafide Preparare: Merele se spala, se dau pe razatoare, se amesteca cu zahar dupa gust si se pun la foc mic pana scade zeama. Se amesteca din cand in
Boromir a pregatit cu ocazia Sarbatorilor Pascale, pe langa editia speciala de cozonaci, si Pasca Boromir, cu traditionala umplutura de branza dulce si stafide, preparata dupa o reteta de casa cu drojdii naturale.
Anul acesta, Boromir a pregatit o editie de cozonaci cu totul speciala pentru sarbatori: Cozonacul de Acasa cu nuci, stafide, bucati de portocale si urari pentru cei dragi.
Ingrediente: 1 pachet aluat foetaj, 500 g branza dulce, 4 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, stafide, esenta de rom Preparare: Stafidele se pun la inmuiat in esenta de rom, timp de 2 ore. Branza dulce se amesteca cu zaharul, vanilia si stafidele. Aluatul se decongeleaza, se intinde si se imparte foaia in
Ingrediente: 1 kg faina 7oua 700gr zahar 300 ml ulei 3 esente de vanilie 50 gr drojdie 700 ml lapte 1 lamaie 50 gr stafide aurii 250 gr unt 500 gr mac 3 esente rom Preparare: Se pune laptele la incalzit si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se pune intr-un bol drojdia si
Ingrediente: 8 oua 8 linguri de ulei faina (o cana si jumatate) sau cat cuprinde o jumatate de cana de zahar un pliculet de praf de copt 2-3 pliculete de zahar vanilat cacao stafide sau nuci zahar pudra Preparare: Separi albusul de galbenus. Albusul il bati spuma (cand intorci vasul cu fundul in jos nu
Ingrediente: 3 oua 300 gr zahar 300 gr margarina 300 gr faina 100 gr stafide 1 pliculet zahar vanilat esenta de rom Preparare: Zaharul se freaca cu margarina pana ce devine o pasta cremoasa, dupa care se adauga ouale, unul cate unul, zaharul vanilat si esenta de rom si se amesteca in continuare. Dupa care
Ingrediente: 1 pachet foi de placinta (12 foi subtiri) 500 gr branza dulce de vaci 200 gr branza sarata 100 gr stafide 1esenta rom 1esenta vanilie zahar dupa gust 200 gr smantana sau iaurt 8 oua Preparare: Pentru inceput, se presara deasupra stafidelor esenta de rom si apa (atat cat sa acopere stafidele) si se
Ingrediente: 230 g margarina 350 g zahar 350 g faina 200g stafide 6 albusuri de ou 25 g zahar vanilat Preparare: Se bate margarina cu zaharul pana devine cremoasa . Se adauga albusurile, zaharul vanilat, stafidele si faina amestecand usor. Din compozitia ce rezulta se fac forme rotunde cu seringa de ornat pe o tava
Ingrediente: Pentru aluat : – 500 g faina, – 250 g margarina, – 3 linguri zahar pudra, – 2 galbenusuri, – 20 g drojdie, – un sfert de ceasca de lapte, – 1 varf de cutit de sare; Pentru umplutura : – 250g nuci macinate, – 200 g zahar pudra, – stafide, – coaja rasa