Cozonac cu mac si stafide

Ingrediente:

1 kg faina
7oua
700gr zahar
300 ml ulei
3 esente de vanilie
50 gr drojdie
700 ml lapte
1 lamaie
50 gr stafide aurii
250 gr unt
500 gr mac
3 esente rom

Preparare:

Se pune laptele la incalzit si se adauga jumatate din cantitatea de zahar. Se pune intr-un bol drojdia si o lingurita de zahar, peste care se toarna putin lapte. Intr-un castron mare se cerne faina, se adauga cele 7 galbenusuri si numai 3 albusuri, coaja rasa de lamaie si 250 gr unt, esenta de vanilie si se incepe a se framanta aluatul turnand treptat laptele, dupa care se lasa la dospit.

In timpul acesta se amesteca macul si stafidele cu restul albusurilor batute spuma, se adauga zaharul ramas si esenta de rom, se incorporeaza bine. Aluatul dospit se imparte in trei. Se intinde fiecare foie si se adauga macul si stafidele, dupa care se ruleaza se pune in tava de cozonac si se lasa sa mai cresca circa 10 min si se baga la cuptor care trebuie sa fie incins. Din cand in cand se verifica daca este copt si la final se unge deasupra cu un ou si o lingurita de miere.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton