Ingrediente: 300 gr. branza dulce de vaci 1 ou stafide 100 gr. zahar coaja rasa de portocala 200 gr. faina bicarbonat un praf sare ulei zahar vanilat frisca Hulala (pentru servire) Preparare: Intr-un vas se amesteca branza dulce de vaci, oul, zaharul, bicarbonatul, coaja rasa de portocala, stafide si sare. Din aceasta compozitie se modeleaza
Ingrediente: 100 g. branza de vaci dulce; 20 g. faina sau gris; o jumatate de ou; 5 gr. de unt sau 1/2 lingurite smantana; 10 g. zahar. Preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul si zaharul, apoi incorporezi totul cu grija in faina sau gris; cu o lingurita inmuiata in apa iei „bile” din
Ingrediente: 500 gr de branza grasa de vaca, 3 oua un varf de cutit de sare un varf de cutit de bicarbonat stins cu lamaie 500 gr faina o fiola de vanilie Preparare: Se pune branza de vaci intr-un castron, se adauga oule (batute ca pe omleta inainte), sarea, vanilia si bicarbonatul, apoi se incorporeaza
Ingrediente: 500 gr branza dulce de vaci 350 gr faina 10 gr zahar 10 gr bicarbonat de sodiu zahar vanilat 2 oua coaja de lamaie rasa Preparare: Ouale se bat un pic cu cele 10 gr de zahar, coaja de lamaie si bicarbonatul, apoi se adauga branza si faina treptat. Puneti faina pana nu vi
Ingrediente: 200 g branza de vaci 1 ou 2 linguri de gris 2 linguri zahar 2-3 linguri de pesmet Preparare: Amesteci toate ingredientele. Pui intr-o oala apa cu sare la fiert. Pui compozitia cu lingurita in apa care fierbe. Papanasii sunt gata cand s-au ridicat deasupra. Sa nu ii fierbi cand focul este prea puternic,
Ingrediente: branza de vaci 600 g, faina 200 g, zahar tos 75 g, 6 oua, lapte 75 ml, drojdie de bere 20 g, zahar pudra 100 g, 1 plic zahar vanilat, coaja rasa de lamaie, ulei 150 ml, sare Preparare: Branza de vaci se trece printr-o sita, se amesteca cu faina, galbenusurile, coaja de lamaie,
Ingrediente: 200 g de branza de vaci un galbenus de ou 2 1/2 linguri de gris 20 g zahar gem Preparare: Amesteci bine branza cu oul, adaugi zaharul si grisul si freci amestecul. Iei din compozitie cate o lingurita si o torni intr-o cratita cu apa clocotita, apoi ii lasi la fiert 5-10 minute. Cand
Ingrediente: Pentru 10 papanasi : Compozitie: – 400 g branza – 2 oua – 4 linguri gris – 4 linguri faina – 1 lingurita bicarbonat de sodiu – 6 linguri de zahar – ulei pentru prajit Pentru ornat: – smantana, – dulceata, – frisca, – inghetata Preparare: Se rade branza. Separat se amesteca ouale intregi
Ingrediente: – 250 g branza de vaci, – 1 ou mare sau doua oua mici, – 3 linguri de gris, – sare, – 1 lingura de faina, – 2 linguri de unt, – 1 lingura de pesmet Preparare: Se freaca intr-un castron branza de vaci cu ouale, grisul si sarea. Se amesteca bine, sa fie
Ingrediente: 500 g branza de vaci 6 linguri de gris 3 linguri de faina 2 oua coaja rasa de portocala 2 linguri zahar 1 pliculet zahar vanilat ulei smantana gem sau dulceata (de fructe rosii: cirese, afine etc…) Preparare: Branza de vaci, grisul, ouale, faina, coaja rasa de portocala si zaharul se pun intr-un castron
Ingrediente: 100 gr. branza de vaci, 1 ou, o lingura faina, 10 grame unt, gris, sare Preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atata gris, cat sa se obtina o compozitie de o consistenta potrivita, pe care o putem modela. Se formeaza apoi papanasi rotunzi pe o planseta presarata cu faina, care